Sedam razloga zašto bi žene trebalo da piju pivo

Sedam razloga zašto bi žene trebalo da piju pivo

Umereno ispijanje alkoholnih pića je dobro za zdravlje. Nedavne studije su pokazale da pivo, a posebno ono crno, pozitivno utiče na zdravlje i lepotu žena. Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu piva nakon napornog radnog dana.

Jača kosti

Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nežnijeg spola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. To je rezultat studije National Collegea of Naturopathic Medicine iz američke savezne države Oregon koja je objavljena u Natural Medicine Journalu.

Ista studija je pokazala da pivo sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se posebno preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa smanjenjem gustine kostiju.

Ima protivuupalna svojstva

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koje štite celo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet.

Prolepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lepu i zategnutu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića i daje energiju celom telu.

S obzirom da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine.

Smanjuje nadutost tela

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih sastojaka od svetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se, na primerice, više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji garantuju zdravlje probavnog sistema, smanjuju nadutost i zatvor.

'Ubija' prolećni umor

Osećate se umorno i razdražljivo? Verovatno patite od posledica prolećnog umora, koji je između ostalog povezan i sa nedostatkom gvožđa u krvi. Ono se teško apsorbuje iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Efekat alkohola, pak, pozitivno će rešiti i probleme s nesanicom.

Štiti srce

Umereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje nivo lošeg, razređuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna italijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobijanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje ne piju. Povrh svega, umereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobijanja dijabetesa tipa 2.

Hidrira nakon vežbanja

Zaboravite na energetska pića, nakon vežbanja popijte čašu piva. Španski istraživači sa Univerziteta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidrirajući efekat na telo od obične vode kada telo dostigne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportista.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan