Sedme "Novosadske dečije zimzarije" otvorene u Pozorištu mladih

Sedme "Novosadske dečije zimzarije" otvorene u Pozorištu mladih

Tokom zimskog raspusta biće realizovano više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih sadržaja za decu,  na preko 20 lokacija u Novom Sadu.

Manifestacija "Novosadske dečije zimzarije" ove godine odvija se pod sloganom "Moja mala otključana planeta", a naši najmlađi sugrađani uzrasta od 4 do 14 godina imaće priliku da uzmu učešće u performansima, naučnim, jezičkim, umetničkim, muzičkim i sportskim radionicama, da uživaju u filmskim projekcijama, kao i da se u muzejskim i galerijskim prostorima upoznaju sa značajnim umetničkim delima.

Sve do 5. januara, za decu će biti organizovane i radionice programiranja, starih zanata, kao i  programi kroz koje će moći da se upoznaju sa jezicima i kulturama drugih naroda.

Svečanom otvaranju u holu Pozorišta mladih prisustvovao je Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Drago mi je što su brojne institucije i organizacije osmislile dobar program za najmlađe tokom prazničnih dana i za vreme raspusta, pa će oni aktivno provoditi svoje slobodno vreme. Takva praksa je duboko ukorenjena u Novom Sadu jer to je način da se kvalitetno organizuju slobodni dani i svakako doprinosi ponudi našeg grada za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ponosan sam na organizatore i na sve koji su ustupili svoje kapacitete da deca tokom raspusta putem različitih kreativnih aktivnosti steknu nova znanja i bolje upoznaju svoj grad – istakao je Vučević.


Ambasador ovogodišnjih ''Zimzarija'', desetogodišnja Iva Đorđević – višestruka prvakinja Srbije i Evrope u džez baletu, poručila je da će pokazati drugarima šta ume kako bi ih podstakla da i oni ostvare svoje snove.

Kako je naglasila predstavnica ''Novosadskih dečijih zimzarija'' Lea Radlovački, ideja Manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na učenje kroz igru i istraživanje u različitim oblastima umetnosti, sporta i nauke.

Bogat program za najmanje pripremilo je preko 20 novosadskih institucija i organizacija, a raspored svih sadržaja dostupan je na zvaničnoj internet prezentaciji Dečijeg kulturnog centra "Deci na dar", kao i na njihovoj Facebook stranici

GRADONAČELNIК ČESTITAO BOŽIĆ: "Čestitam ovaj veliki praznik svim sugrađanima sa željom da u skladu sa tradicijom budu okupljeni u krugu porodice i da istinski uživaju u prazničnim danima. Vreme Božića je vreme radosti, darivanja i međusobnog uvažavanja, pa neka ovaj praznik unese mir u svaki dom. Želim da taj radosni dan provedete u obilju ljubavi, uz blagostanje i veru u uspeh i napredak" – poručio je gradonačelnik Miloš Vučević vernicima koji božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan