SEDNICA SAVETA ZA KULTURU: Novi Sad uskoro dobija bistu Tarasa Ševčenka

SEDNICA SAVETA ZA KULTURU: Novi Sad uskoro dobija bistu Tarasa Ševčenka

Grad treba da donese odluku o mestu za postavljanje biste čuvenog ukrajinskog pesnika.

Kako je saopšteno u izveštaju sa sednice Saveta za kulturu Skupštine Grada Novog Sada, ambasada Ukrajine u Republici Srbiji uputila je dopis Gradonačelniku Milošu Vučeviću sa inicijativom za postavljanje biste Tarasa Ševčenka u Novom Sadu.

Naim, grad Lavov želi da, u okviru pobratimskih veza i razvoja kulturne saradnje između dva grada, pokloni bistu čuvenog ukrajinskog pesnika Novom Sadu, a Novi Sad bi trebalo da donese odluku o mestu za postavljanje ove biste.

Takođe, na današnjoj sednici Saveta za kulturu u razmatran je i većinom glasova prihvaćen Predlog odluke o osnivanju Kulturnog centra "Rumenka" u Rumenci.

Predlogom odluke o osnivanju Kulturnog centra „Rumenka“ u Rumenci predviđeno je osnivanje Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar "Rumenka" kao ustanove kulture sa ciljem da se organizuje i unapredi kulturni život mesta kroz promovisanje kulturnih i umetničkih programa i kulturnog nasleđa. Program rada bio bi usmeren na realizaciju raznovrsnih kulturnih aktivnosti namenjenih pripadnicima svih nacionalnih zajednica koje žive u Rumenci kao i svim uzrasnim kategorijama.

- Dugoročni cilj osnivanja Centra je da kroz kvalitetan i raznovrstan program Rumenka obezbedi zasluženo mesto na kulturnoj mapi Vojvodine i Srbije  – navodi se u obrazloženju Predloga odluke.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan