SEDNICA SAVETA ZA KULTURU: Novi Sad uskoro dobija bistu Tarasa Ševčenka

SEDNICA SAVETA ZA KULTURU: Novi Sad uskoro dobija bistu Tarasa Ševčenka

Grad treba da donese odluku o mestu za postavljanje biste čuvenog ukrajinskog pesnika.

Kako je saopšteno u izveštaju sa sednice Saveta za kulturu Skupštine Grada Novog Sada, ambasada Ukrajine u Republici Srbiji uputila je dopis Gradonačelniku Milošu Vučeviću sa inicijativom za postavljanje biste Tarasa Ševčenka u Novom Sadu.

Naim, grad Lavov želi da, u okviru pobratimskih veza i razvoja kulturne saradnje između dva grada, pokloni bistu čuvenog ukrajinskog pesnika Novom Sadu, a Novi Sad bi trebalo da donese odluku o mestu za postavljanje ove biste.

Takođe, na današnjoj sednici Saveta za kulturu u razmatran je i većinom glasova prihvaćen Predlog odluke o osnivanju Kulturnog centra "Rumenka" u Rumenci.

Predlogom odluke o osnivanju Kulturnog centra „Rumenka“ u Rumenci predviđeno je osnivanje Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar "Rumenka" kao ustanove kulture sa ciljem da se organizuje i unapredi kulturni život mesta kroz promovisanje kulturnih i umetničkih programa i kulturnog nasleđa. Program rada bio bi usmeren na realizaciju raznovrsnih kulturnih aktivnosti namenjenih pripadnicima svih nacionalnih zajednica koje žive u Rumenci kao i svim uzrasnim kategorijama.

- Dugoročni cilj osnivanja Centra je da kroz kvalitetan i raznovrstan program Rumenka obezbedi zasluženo mesto na kulturnoj mapi Vojvodine i Srbije  – navodi se u obrazloženju Predloga odluke.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode servisne informacije novi sad novorođenčad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije sremski karlovci gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina NURDOR horoskopski znaci Vreme u Novom Sadu RHMZ isključenja struje bebe betanija novosađani Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod bez vode horoskop crna hronika Futog sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija