SEDNICA VLADE APV: Osniva se Razvojna agencija Vojvodine

SEDNICA VLADE APV: Osniva se Razvojna agencija Vojvodine

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Razvojne agencije Vojvodine i uputila ga Skupštini AP Vojvodine na usvajanje.

Kako se navodi na sajtu Vlade APV, Razvojna agencija Vojvodine osniva se, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, radi davanja podrške za sprovođenje razvojne politike, poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, kao i drugih javnih politika u skladu sa zakonom, u cilju bržeg ekonomskog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Povodom Informacije o dualnom obrazovanju, koja je takođe razmatrana na današnjoj sednici, Pokrajinska vlada poručuje da će, u okviru svojih nadležnosti, pružiti punu podršku realizaciji pilot-projekta dualne nastave.

- Naime, prema prvim iskustvima, on je dao pozitivne rezultate u osposobljavaju stručnih profila koji odgovaraju potrebama srpske privrede. Drugi, isto toliko važan pozitivan efekat, jeste što iz takvog obrazovnog sistema izlaze učenici osposobljeni za rad – kaže se u saopštenju pokrajinske vlade.
 

"DUALCI" VEĆ UVELIKO RADE: U školskoj 2016/17. godini, na teritoriji AP Vojvodine, 336 učenika se obrazuje po principu dualnog, odnosno kooperativnog modela obrazovanja u pet stručnih škola. To su Tehnička škola Ivan Sarić“ u Subotici, gde se za bravara-zavarivača obrazuju učenici i na srpskom i na mađarskom jeziku, zatim Srednja tehnička škola "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici, Srednja mašinska škola u Novom Sadu, Elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu i Tehnička škola "Milenko Verkić Neša" u Pećincima, u kojoj je školske 2015/2016. godine prva generacija učenika obrazovnog profila industrijski mehaničar završila školovanje. Svih deset učenika koji su u junu uspešno položili završni ispit, već od polovine jula počeli su da rade u fabrici za proizvodnju sistema brisača kompanije "Robert Bosch" d.o.o. u Šimanovcima, gde su tokom dve godine svog školovanja obavljali praktičnu nastavu.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

protest RHMZ matičar novi sad jkp novosadska toplana javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad novosađani raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode Isključenje struje policija novosadsko porodilište sahrane novi sad horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop servisne informacije novi sad bez vode MUP novorođenčad mup novi sad bebe jkp lisje isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod betanija horoskopski znaci bez struje