Šekspir festival od 27. juna do 3. jula u Čortanovcima i u Novom Sadu

Šekspir festival od 27. juna do 3. jula u Čortanovcima i u Novom Sadu

Povodom otvaranja Šestog Šekspir festivala, u sredu, 5. juna, u Čortanovcima, u Vili Stanković, održana je konferencija za medije.

Novinarima su se obratili Nikita Milivojević, osnivač i direktor Šekspir festivala, Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija, Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja i Aleksandar Simurdić, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji.Direktor festivala, Nikita Milivojević, najavio je glavni i prateći program.

Festival se otvara 27. juna predstavom Ričard III, u režiji Aleksandra Popovskog i izvođenju Gradskog dramskog kazališta Gavella (Zagreb, Hrvatska). Predstava se igra u SNP-u, na sceni "Jovan Đorđević", s početkom u 19.30. Na festivalu će gostovati i Nacionalni teatar iz Nice koji će izvesti predstavu "Bura" i "Bridge House Theatre" iz Londona sa predstavom "Bogojavljenska noć".


Veći deo glavnog programa će biti održan u autentičnom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima  i trajaće do ponedeljka, 1. jula, dok će se prateći program odigravati i u foajeu SNP-a, kao i u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće do 3. jula.

U slučaju vremenskih nepogoda predstave "Moj Šekspir", "Bura"i "Bogojavljenska noć" će biti izvedene u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu o čemu će gledaoci biti obavešteni do 16.30 časova tog dana.

Program festivala i više detalja možete naći na sajtu sekspirfestival.org.


Šekspir festival je internacionalni pozorišni festival osnovan 2014. godine. Njegov program čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela. Održava se svake godine u junu, u autentičnom ambijentu, nalik srednjovekovnom, rezidencije Vila Stanković (Čortanovci, opština Inđija). Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Osnivanje ovog festivala u Srbiji inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave "Henri VI" u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragan Joveljic

  pre 429 dana i 8 sati

  Neverovatno mocan festival. Jedna i po predstava na njemu. Svaka cast!!!

  Oceni komentar:
  0
  2