Šekspir festival od 27. juna do 3. jula u Čortanovcima i u Novom Sadu

Šekspir festival od 27. juna do 3. jula u Čortanovcima i u Novom Sadu

Povodom otvaranja Šestog Šekspir festivala, u sredu, 5. juna, u Čortanovcima, u Vili Stanković, održana je konferencija za medije.

Novinarima su se obratili Nikita Milivojević, osnivač i direktor Šekspir festivala, Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija, Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja i Aleksandar Simurdić, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji.Direktor festivala, Nikita Milivojević, najavio je glavni i prateći program.

Festival se otvara 27. juna predstavom Ričard III, u režiji Aleksandra Popovskog i izvođenju Gradskog dramskog kazališta Gavella (Zagreb, Hrvatska). Predstava se igra u SNP-u, na sceni "Jovan Đorđević", s početkom u 19.30. Na festivalu će gostovati i Nacionalni teatar iz Nice koji će izvesti predstavu "Bura" i "Bridge House Theatre" iz Londona sa predstavom "Bogojavljenska noć".


Veći deo glavnog programa će biti održan u autentičnom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima  i trajaće do ponedeljka, 1. jula, dok će se prateći program odigravati i u foajeu SNP-a, kao i u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće do 3. jula.

U slučaju vremenskih nepogoda predstave "Moj Šekspir", "Bura"i "Bogojavljenska noć" će biti izvedene u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu o čemu će gledaoci biti obavešteni do 16.30 časova tog dana.

Program festivala i više detalja možete naći na sajtu sekspirfestival.org.


Šekspir festival je internacionalni pozorišni festival osnovan 2014. godine. Njegov program čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela. Održava se svake godine u junu, u autentičnom ambijentu, nalik srednjovekovnom, rezidencije Vila Stanković (Čortanovci, opština Inđija). Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Osnivanje ovog festivala u Srbiji inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave "Henri VI" u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragan Joveljic

  pre 104 dana i 39 minuta

  Neverovatno mocan festival. Jedna i po predstava na njemu. Svaka cast!!!

  Oceni komentar:
  0
  2
elektrovojvodina servisne informacije bez vode servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe policija lisje sahrane opens 2019 štrand JKP Vodovod i kanalizacija betanija isključenja struje Spens bez struje novosadsko porodilište novosadska policija novorođenčad almaško groblje gradsko groblje jkp lisje raspored sahrana novi sad Novo naselje opens distrikt Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad novosađani