Sela oko Beočina, skoro mesec dana nakon oluje, i dalje muku muče sa strujom

Sela oko Beočina, skoro mesec dana nakon oluje, i dalje muku muče sa strujom

Mnogi vikendaši bili su u nedelju neprijatno iznenađeni kada im je u toku dana nestala struja. Takođe, neki su ostali i bez vode. Ali, za lokalno stanovništvo to nije bilo ništa novo, jer su se navikli na česte kvarove koji se dešavaju nakon dve velike oluje koje su nas zahvatile pre skoro mesec dana. 

Kako je portalu Mojnovisad.com rečeno u Elektrodistribuciji, u nedelju je došlo do kvara na osnovnom pravcu napajanja za mesta Čerević, Banoštor, Susek, Lug, Grabovo koje je potrajalo do ponedeljka.

Zbog činjenice da je alternativni pravac napajanja oštećen u nedavnom nevremenu, lokalizacija kvara je bila otežana. U poslepodnevnim satima 13.08. (nedelja) izvršena je normalizacija snabdevanja u svim mestima osim jednog dela naselja Čerević koje se radijalno napaja preko kabla koji je bio u kvaru. Ekipe ogranka Elektrodistribucija Novi Sad sanirale su u potpunosti kvar na kablu danas (14.8. ponedeljak) u 13.30 časova, kada je normalizovano snabdevanje i za preostale korisnike u delu naselja Čerević – stoji u saoštenju EPS-a.

Međutim, za meštane nekih sremskih sela problemi sa električnom energijom su previše učestali, s obzirom na to da živimo u 21. veku. 

Naime, nakon prve oluje koja nas je zadesila 19. jula, selo Susek je skoro pet dana bilo bez struje, za razliku od Čerevića gde su tog “luksuza” bili lišeni 24 sata. 

Posle drugog nevremena koje je usledilo dva dana kasnije, struja je opet nestala u Čereviću, ali se tokom narednog dana vratila. 

Ipak, Čerevičani kažu da se od tada nekoliko puta desilo tokom meseca da uveče po sat vremena nije bilo električne energije. 


Poslednji nestanci otežali su život ljudima. Sistem često ne radi, ne samo u domaćinstvima, nego i u javnim ustanovama. 

Slična situacija bila je u ponedeljak u pošti, gde su mnogi pohrlili da plate dospelu treću ratu za porez. Jedina opcija im je bila da odu za Beočin gde je sve funkcionisalo normalno. 

Ni prodavnice nisu bile u mogućnosti da pruže sve usluge. Plaćanje je bilo moguće samo u gotovini, jer platne kartice nisu mogle da se koriste zbog terminala. Hrana na merenje se nije prodavala, pošto vage nisu radile bez struje. 

Jedina apoteka koja postoji u Čereviću nije radila, pa mnogi nisu mogli da kupe lekove. Neki su ostali i bez vode, jer pumpa za vodu nije mogla da funkcioniše. 

Međutim, mnogi stanovnici Banoštora i Suseka nakon nedavnih dešavanja, rekli su na Fejsbuk grupi "Čerević, Banoštor, Brazilija – INFORMACIJE", da već više godina nisu zadovoljni elektrosnabdevanjem svojih sela.

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Beocinac

  pre 111 dan i 7 sati

  Bas smo se nasekirali,kako ste glasali tako vam je.

  Oceni komentar:
  4
  7
 • Mita Popov

  pre 109 dana i 19 sati

  Nije samo snabdevanje električnom energijom problem u opštini Beočin.
  Problem je nesposobnost aktuelnog rukovodstva u opštini.
  Sve njihove reakcije su usporene.
  Putna infrastruktura se neredovno održava ,a posebno prema delovima opštine Dumbovo,Salaksije...
  Nekih dvadesetak udarnih rupa nisu sposobni da popune skoro godinu dana.
  Putevi su uski.
  Ne mogu se mimoići dva vozila dok na nekim delovima opštine asvaltiraju dobre delove puta jer tamo žive BITNI politički pojedinci.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Milica

  pre 109 dana i 11 sati

  Za Beočinca: Kako tipično radovati se tuđoj nesreći. Evo, na primer, ja nemam pojma ko je kako glasao u Čereviću, znam samo da oni za koje sam ja glasala sigurno nisu u vlasti, ni na lokalnom, a ni na nivou države. Nažalost. A zbog vas što likujete, zato nam država i jeste ovakva kakva je. Vi ste kičma ove vlasti. Samo da se vi uhlebite i da vama bude dobro, a ako vama nije dobro, sačuvaj bože da nekom jeste.

  Oceni komentar:
  0
  0