SELO U GRADU: Begeč se predstavlja posetiocima Spensa

SELO U GRADU: Begeč se predstavlja posetiocima Spensa

Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" ove subote u Teatronu Spensa, od 12 do 19 sati, nastavlja program "Selo u gradu", kroz koji će se našim sugrađanima predstaviti oko 30 sela i oko 350 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava s proizvodima iz vlastite sirovinske baze.

Ove subote, 21. januara, posetiocima Spensa će se predstaviti selo Begeč.

- Svi koji tog dana navrate na Spens imaće priliku da uživaju u zabavnom i izlagačkom programu kojim će naši gosti predstaviti svoje selo, raznovrsne aktivnosti, ali i istoriju i znamenite ljude Begeča – poručuje se u saopštenju SPC "Vojvodina".

Tokom subotnje manifestacije, Novosađanima će se predstaviti sleseće institucije i društva: Mesna zajednica "Begeč", Kulturni centar "Begeč", sa svojim sekcijama – folklorna i tamburaška, društvo žena "Jefimija", recitatorska sekcija, pevačka grupa, likovna sekcija "Beli labud", aktiv za negovanje i čuvanje tradicije "Nikola Ninkov", Crveni krst, ogranak Begeč, DVD Begeč, USR "Šveb" Begeč i OZZ "Begečki povrtari".

Kada su u pitanju poljoprivredna gazdinstva, predstaviće nam se Begečani koji se bave proizvodnjom meda, organskih sokova, sapuna od kozjeg mleka, kulena i suhomesnatih proizvoda i drugi.

- Domaćini iz Begeča pružiće priliku štićenicima iz Doma u Veterniku da se predstave posetiocima rukotvorinama iz asortimana svojih kreativnih radionica, tako da će ove subote manifestacija imati i humanitarni značaj – poručuju iz Spensa.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan