SELO U GRADU: Promocija porodičnih gazdinstava subotom na Spensu

SELO U GRADU: Promocija porodičnih gazdinstava subotom na Spensu

Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" najavilo je danas novi program, koji će se tokom zimskog perioda održavati svake subote u Teatronu Spensa, od 12 do časova.

Kako se navodi u pozivu, program "Selo u gradu" prilika je da se kroz regionalne, lokalne turističke organizacije i udruženja građana promoviše porodično poljoprivredno gazddinstvo i potencijal kojim raspolažu seoske opštine, te da se kroz takvu prezentaciju ujedno posetioci upoznaju sa sredinama i običajima iz raznih delova naše zemlje.

Kroz ovaj događaj prestaviće se oko 30 sela i oko 350 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, koja će predstaviti svoje proizvode potekle iz vlastite sirovinske baze.

U subotu, 19. novembra, Novosađanima će se, tačno u podne, predstaviti prvi učesnici ove manifestacije – Kumane, selo iz Banata, u opštini Novi Bečej.


Svi koji toga dana navrate na Spens imaće priliku da do 19 časova uživaju u zabavnom i izlagačkom programu, kojim će gosti Novog Sada predstaviti svoje selo i raznovrsne aktivnosti – od izložbe tradicionalnih rukotvorina, preko zakuske – koja će uključivati gibanicu, pogačice, kiflice... – pa do nastupa KUD "Jovan Aćimac", koji će predstaviti tradicionalne igre našeg podneblja, kao i izvorne pesme.

Takođe, tokom  subotnje manufestcije biće izložen i duborez umetničkog rada stolara iz Kumana, dok će poljoprivredna gazdinstva ponuditi našim sugrađanima domaće proizvode – med, sir, domaću rakiju, domaće vino, domaći pekmez, zimnicu, torte...

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan