SELO U GRADU: Promocija porodičnih gazdinstava subotom na Spensu

SELO U GRADU: Promocija porodičnih gazdinstava subotom na Spensu

Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" najavilo je danas novi program, koji će se tokom zimskog perioda održavati svake subote u Teatronu Spensa, od 12 do časova.

Kako se navodi u pozivu, program "Selo u gradu" prilika je da se kroz regionalne, lokalne turističke organizacije i udruženja građana promoviše porodično poljoprivredno gazddinstvo i potencijal kojim raspolažu seoske opštine, te da se kroz takvu prezentaciju ujedno posetioci upoznaju sa sredinama i običajima iz raznih delova naše zemlje.

Kroz ovaj događaj prestaviće se oko 30 sela i oko 350 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, koja će predstaviti svoje proizvode potekle iz vlastite sirovinske baze.

U subotu, 19. novembra, Novosađanima će se, tačno u podne, predstaviti prvi učesnici ove manifestacije – Kumane, selo iz Banata, u opštini Novi Bečej.


Svi koji toga dana navrate na Spens imaće priliku da do 19 časova uživaju u zabavnom i izlagačkom programu, kojim će gosti Novog Sada predstaviti svoje selo i raznovrsne aktivnosti – od izložbe tradicionalnih rukotvorina, preko zakuske – koja će uključivati gibanicu, pogačice, kiflice... – pa do nastupa KUD "Jovan Aćimac", koji će predstaviti tradicionalne igre našeg podneblja, kao i izvorne pesme.

Takođe, tokom  subotnje manufestcije biće izložen i duborez umetničkog rada stolara iz Kumana, dok će poljoprivredna gazdinstva ponuditi našim sugrađanima domaće proizvode – med, sir, domaću rakiju, domaće vino, domaći pekmez, zimnicu, torte...

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ protest taksista isključenje vode servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana Isključenje struje isključenja struje betanija izmena režima saobraćaja Aleksandar Vučić jkp lisje bez struje bebe 27. novosadski maraton KCV novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad novorođenčad matičar novi sad servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija bez vode sahrane novi sad elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo