"Serbia Fashion Week'' od 24. aprila na pet lokacija u gradu

"Serbia Fashion Week'' od 24. aprila na pet lokacija u gradu

Kako je najavljeno, programi će biti realizovani u Dunavskom parku, SKC ''Fabrika'', Galeriji Matice srpske, kongresnom centru ''Master'' Novosadskog sajma i u Srpskom narodnom pozorištu.

Na konferenciji za novinare koja je povodom jubilarnog 10. festivala ''Serbia Fashion Week'' održana u Gradskoj kući prisutnima se obratio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Grad podržava ovu manifestaciju upravo zbog toga što dovodi svet u Novi Sad, što doprinosi i kulturi i turizmu, ali pre svega dobrom imidžu. Očekujem da će i ovog puta biti posećena, da će biti prilika za razmenu znanja i rađanje novih ideja, i da će približiti građanima vrednosti visoke mode i umetničkog dizajna. Drago mi je što u programu između ostalih učestvuju orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta jer takva sinergija doprinosi bogatstvu kulturnih sadržaja i programa, i oslikava multidisciplinarni pristup kulturi i umetnosti – rekao je Rožić.

Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i direktorka festivala Svetlana Horvat zahvalila se Gradu Novom Sadu što je prepoznao značaj njihovog rada.

- Tokom prethodnih pet godina oko 250 000 lјudi je učestvovalo u realizaciji SFW koji je zahvalјujući svom timu postao peta najveća nedelјa mode u Evropi. Time smo postavili Novi Sad na svetsku mapu modnih dešavanja, što nam je bio i cilј kad smo počinjali. Zadatak nam je takođe bio da vratimo modu tamo gde joj je mesto, a ona je sastavni deo kulture – rekla je Horvat.

Otvaranje ''Serbia Fashion Week-a'', prema rečima organizatora, okupiće 150 manekena koji će nositi modele dizajnera iz 30 zemalјa sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, a glavna zvezda je Thierry Mugler, revolucionarni dizajner i milјenik velikih svetskih zvezda.

Manifestacija će trajati do 29. aprila, a kako je rečeno na konferenciji, Dunavski park biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope, uz specijalne efekte i scenografiju, i pratnju orkestra i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje festivala, tokom kojeg će biti upriličena i svečana dodela nagrada, biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)