"Serbia Fashion Week'' od 24. aprila na pet lokacija u gradu

"Serbia Fashion Week'' od 24. aprila na pet lokacija u gradu

Kako je najavljeno, programi će biti realizovani u Dunavskom parku, SKC ''Fabrika'', Galeriji Matice srpske, kongresnom centru ''Master'' Novosadskog sajma i u Srpskom narodnom pozorištu.

Na konferenciji za novinare koja je povodom jubilarnog 10. festivala ''Serbia Fashion Week'' održana u Gradskoj kući prisutnima se obratio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Grad podržava ovu manifestaciju upravo zbog toga što dovodi svet u Novi Sad, što doprinosi i kulturi i turizmu, ali pre svega dobrom imidžu. Očekujem da će i ovog puta biti posećena, da će biti prilika za razmenu znanja i rađanje novih ideja, i da će približiti građanima vrednosti visoke mode i umetničkog dizajna. Drago mi je što u programu između ostalih učestvuju orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta jer takva sinergija doprinosi bogatstvu kulturnih sadržaja i programa, i oslikava multidisciplinarni pristup kulturi i umetnosti – rekao je Rožić.

Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i direktorka festivala Svetlana Horvat zahvalila se Gradu Novom Sadu što je prepoznao značaj njihovog rada.

- Tokom prethodnih pet godina oko 250 000 lјudi je učestvovalo u realizaciji SFW koji je zahvalјujući svom timu postao peta najveća nedelјa mode u Evropi. Time smo postavili Novi Sad na svetsku mapu modnih dešavanja, što nam je bio i cilј kad smo počinjali. Zadatak nam je takođe bio da vratimo modu tamo gde joj je mesto, a ona je sastavni deo kulture – rekla je Horvat.

Otvaranje ''Serbia Fashion Week-a'', prema rečima organizatora, okupiće 150 manekena koji će nositi modele dizajnera iz 30 zemalјa sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, a glavna zvezda je Thierry Mugler, revolucionarni dizajner i milјenik velikih svetskih zvezda.

Manifestacija će trajati do 29. aprila, a kako je rečeno na konferenciji, Dunavski park biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope, uz specijalne efekte i scenografiju, i pratnju orkestra i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje festivala, tokom kojeg će biti upriličena i svečana dodela nagrada, biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
memorijal velikana odbojka bez vode JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina bez struje gradsko groblje vremenska prognoza novi sad almaško groblje bebe jkp lisje servisne informacije havarija na vodovodu betanija raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad lisje vremenska prognoza Spens groblje Elektrodistribucija Novi Sad vodovod OK Vojvodina sahrane novi sad smanjen pritisak vode novosadsko porodilište isključenja struje Voša vreme danas Daško i Mlađa