Serbia Fashion Week povezao dizajnere s četiri kontinenta

Serbia Fashion Week povezao dizajnere s četiri kontinenta

Umetnost, avangarda, biznis i početak novog projekta – Srpskog Fashion Film Festivala.

Serbia Fashion Week je objavio rezultate nakon još jedne uspešno završene sezone.

Nedelja mode, održana od 6. do 11. aprila u Novom Sadu, obuhvatila je trideset i jednu reviju, kako domaćih, tako i inostranih dizajnera koje su okuplie više desetina hiljada posetilaca. Pored doajena scene Serbia Fashion Weeka kao što su Marija Šabić, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Mladen Milivojević Baron, Vesna Milošević i Zorana Miličić, na repertoaru ove sezone pojavile su se i poznate modne kuće JSP, Suzana Perić, Ana Vasiljević, Nina Karlavaris, Tijana & Mila Popović itd. Po prvi put ove sezone Obuća Metro  je održala reviju obuće koja je bila i humanitarnog karaktera.

Zahvaljujući kvalitetu profesionalne organizacije i produkcije, kao i toploj dobrodošlici, SFW je nastavio trend rasta među popularnim destinacijama za inostrane dizajnere. Tako je ove sezone na svoju pistu privukao veliki broj modnih brendova sve od Los Anđelesa, pa do Ukrajine, među kojima se nalaze i: Isabell de Hellerin (Nemačka), Eymeric Francois (Francuska), Bluedenimes (Holandija), Mr. Triple X (USA), Piotr Drzal (Poljska), Dress-mee (Švajcarska), NiOka/Nika Ravnik (Slovenija), Lesia Semi (Ukrajina) i Carmichael Byfield (Holandija).

Interesovanje inostranih medija je  u porastu. Na putu za Srbiju, kako bi prisustvovali manifestaciji, našli su se: gospodin Jo Squillo, legendarna televizijska zvezda, modna ikona i osnivač Class TV Moda (Italija), FNL NETWORK (Amerika), Runway Manhattan (Amerika), Fashion Insider (Amerika), MedModa (Italija), El Sharkiah Magazine (Saudijska Arabija), RTRS (Republika Srpska), Fashion News Live (Amerika), World of Fashion (Italija) i mnogi drugi. Dodatno internacionalno medijsko pokroviteljstvo omogućili su: Star 24 TV (Francuska), Modelboard.com Magazine (Holandija), Fashion Channel (Italija) i drugi.

Organizacija Serbia Fashion Week-a, je takođe najavila osnivanje Serbia Fashion Film Festival-a, zbog kojeg su  za vreme održavanja Nedelje mode, prikazivane selekcije filmova sa Madrid Fashion Film Festival-a, Berlin Fashion Film Festival-a i Istanbul Fashion Film Festival-a. Gospodin Tuna Yilmaz, osnivač Istanbul Fashion Film Festival-a i partner ovog novog događaja u Srbiji, je specijalno za ovu priliku došao na SFW kako bi pomogao u prezentovanju projekta.

Kao i prethodnih godina, Serbia Fashion Week je za svoje goste pripremio dobro poznate radionica i seminara. Tokom predavanja i seminara koji su bili otvorenog tipa, obrađene su teme  Content marketing u modnoj industriji”, “Kako doći do školarine na nekim od najprestižnijih svetskih modnih Univerziteta”, kao i okrugli sto sa temom “Kako učestvovati na New York Fashion Weeku”, o čemu je govorila predsednica Serbia Fashion Weeka, gospođa Svetlana Horvat i Erik Rosete, predstavnik New York Fashion Weeka.

Pred stručnim žirijem, sastavljenog od predstavnika Nacionalne Komore za Modu Srbije i međunarodnih stručnjaka iz modne industrije 10 polufinalista nacionalnog takmičanje za mlade dizajnere (FTDC) i 10 polufinalista evropskog takmičenja za mlade dizajnere predstavili su jedan od modela kojim su se prijavili za takmičenje. Finalisti koji će imati svoje revije u novembarskom izdanju SFW su: za FTDC - Nevena Ivanović, Jelena Đukanović i Katarina Romčević, a za EFTDC su - Marina Smalygova i Victoria Tkacheva brend "Strangelove" iz Belorusije, Nina Grubar iz Slovenije i Polona Roblek iz Slovenije.

Pored ljudi iz sveta medija, SFW je takođe bio domaćin inostranim VIP gostima, koji su došli kao prijatelji Nedelje mode. Dolazeći čak iz Los Anđelesa, Beverli Hilsa, Atlante i Varšave, mnogi su kupovali kreacije tokom samog dogadjaja i na taj ukazali na kvalitet modela koji su predstavljeni ali i na značaj organizovanja dogodjaj za razvoj privrede u Srbiji.

Ovu sezonu obeležili su i veoma važni datumi za nekoliko dizajnera. Ana Vasiljević i Tijana & Mila Popović su proslavile desetogodišnjicu svog rada, dok je Mladen Milivojević Baron, posebnom privatnom revijom u Dvorcu Eđšeg, u ponedeljak 11. aprila, proslavio dvadeset godina postojanja na modnoj sceni.

Sedmo po redu izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano u period od 7. do 13. novembra 2016. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan