Sigurna ženska kuća kandidat za priznanje Pokrajinskog sekretarijata

Sigurna ženska kuća kandidat za priznanje Pokrajinskog sekretarijata

Sigurna ženska kuća prihvaćena je kao kandidat Komisije za ravnopravnost polova za priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu, koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za ravnopravnost polova.

"Nažalost, sve je veći broj žena koje trpe nasilje, jer nemaju mogućnost da se sklone od nasilnika. Samim tim Sigurna ženska kuća postala je jedino mesto gde se žrtve nasilja osećaju bezbedno, gde im se pruža sva neophodna pomoć i gde imaju osnovne uslove za boravak kada odluče da pobegnu od nasilnika",  zaključeno je na sednici.
Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozvao je fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodine da dostave predloge kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu. Poziv je otvoren do 2. oktobra.
Priznanje se dodeljuje u dve kategorije: pojedinac/ka ili organizacija, a mogu biti predloženi građani i građanke, udruženja građana, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije koj iimaju prebivalište, boravište, odnosno sedište na teritoriji AP Vojvodine.
Godišnje priznanje u području ravnopravnost i polova dodeljuje se od 2003. godine s ciljem podizanja svesti o ravnopravnosti polova i povećanja vidljivosti rada pojedinaca i pojedinki, kao i organizacija na polju emancipacije žena u Vojvodini. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Dom zdravlja Novi Sad Srbija bez vode servisne informacije novi sad matičar isključenje vode isključenja struje horoskop Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija novi sad novosađani cvetna pijaca kosovo i metohija elektrovojvodina Isključenje struje policija Serbia Fashion Week Predškolska ustanova Radosno detinjstvo vremenska prognoza sremski karlovci vremenska prognoza novi sad betanija fruškogorski maraton bebe novosadsko porodilište Goran Bajšanski klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija novorođenčad