Sigurna ženska kuća kandidat za priznanje Pokrajinskog sekretarijata

Sigurna ženska kuća kandidat za priznanje Pokrajinskog sekretarijata

Sigurna ženska kuća prihvaćena je kao kandidat Komisije za ravnopravnost polova za priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu, koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za ravnopravnost polova.

"Nažalost, sve je veći broj žena koje trpe nasilje, jer nemaju mogućnost da se sklone od nasilnika. Samim tim Sigurna ženska kuća postala je jedino mesto gde se žrtve nasilja osećaju bezbedno, gde im se pruža sva neophodna pomoć i gde imaju osnovne uslove za boravak kada odluče da pobegnu od nasilnika",  zaključeno je na sednici.
Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozvao je fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodine da dostave predloge kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu. Poziv je otvoren do 2. oktobra.
Priznanje se dodeljuje u dve kategorije: pojedinac/ka ili organizacija, a mogu biti predloženi građani i građanke, udruženja građana, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije koj iimaju prebivalište, boravište, odnosno sedište na teritoriji AP Vojvodine.
Godišnje priznanje u području ravnopravnost i polova dodeljuje se od 2003. godine s ciljem podizanja svesti o ravnopravnosti polova i povećanja vidljivosti rada pojedinaca i pojedinki, kao i organizacija na polju emancipacije žena u Vojvodini. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište bez struje Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci vremenska prognoza novi sad novosađani Spens Vreme u Novom Sadu bez vode tajne horoskopa elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija novi sad istraživanje novosadska policija vojvodina ns seme isključenja struje betanija Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad zdravlje isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe prognoza vremena Isključenje struje horoskop