SINDIKALCI: Štrajk u RGZ se nastavlja i pored svih zastrašivanja i nezakonitih pritisaka

SINDIKALCI: Štrajk u RGZ se nastavlja i pored svih zastrašivanja i nezakonitih pritisaka

Dva sindikata ocenila da je ponašanje Vlade neprihvatljivo.


Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) koji štrajkuju pet dana tražili su danas od Vlade Srbije da ispita odgovornost i smeni direktora te ustanove Borka Draškovića zbog kršenja ljudskih prava, sindikalnih sloboda i zakona koji uređuju pravo na sindikalno organizovanje i štrajk, i najavili da će se obratiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Samostalni sindikat Srbije i UGS "Nezavisnost" će dopisom obavestiti sve Evropske institucije i organizacije u kojima su sindikati članovi o drastičnom kršenju ljudskih prava i sindikalnih sloboda u Republičkom geodetskom zavodu – navodi se u saopštenju sindikata.

Jedinstvena organizacija sindikata i sindikat "Nezavisnost" koji su organizatori štrajka, naveli su da su odluku o toj meri doneli legitimni organi dva reprezentativna sindikata, da je smenjen predsednik štrajkačkog odbora zbog nepoštovanja odluka, a da su se dva člana povukla pod pritiskom poslodavca.

- Dva člana štrajkačkog odbora su u vreme štrajka premeštani na neadekvatna radna mesta a suprugu jedne od članica odbora je uručen otkaz od strane direktora RGZ-a – kaže se u saopštenju koje prenosi Beta.


Dva sindikata ocenila su da je ponašanje Vlade neprihvatljivo, i zatražila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokrene pregovore i da utiče na predstavnika Vlade Srbije da hitno počne razmatranje zahteva štrajkača.

- Štrajk se nastavlja i pored svih zastrašivanja i nezakonitih pritisaka. Na neistinite izveštaje i mape koje se prikazuju u javnosti najbolji odgovor je pitajte zaposlene u katastrima – najavili su sindikalci.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

korona virus saveti raspored sahrana i ispraćaja bebe bez vode jkp lisje isključenje vode astrologija izmena trase autobusa betanija Novosadska racija uhapšen diler JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad obeležavanje novosadske racije zodijak gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad isključenja struje Spens elektrovojvodina dnevni horoskop novosadsko porodilište novorođenčad servisne informacije raspored sahrana novi sad zdravlje vlada srbije klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop