SINDIKALCI: Štrajk u RGZ se nastavlja i pored svih zastrašivanja i nezakonitih pritisaka

SINDIKALCI: Štrajk u RGZ se nastavlja i pored svih zastrašivanja i nezakonitih pritisaka

Dva sindikata ocenila da je ponašanje Vlade neprihvatljivo.


Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) koji štrajkuju pet dana tražili su danas od Vlade Srbije da ispita odgovornost i smeni direktora te ustanove Borka Draškovića zbog kršenja ljudskih prava, sindikalnih sloboda i zakona koji uređuju pravo na sindikalno organizovanje i štrajk, i najavili da će se obratiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Samostalni sindikat Srbije i UGS "Nezavisnost" će dopisom obavestiti sve Evropske institucije i organizacije u kojima su sindikati članovi o drastičnom kršenju ljudskih prava i sindikalnih sloboda u Republičkom geodetskom zavodu – navodi se u saopštenju sindikata.

Jedinstvena organizacija sindikata i sindikat "Nezavisnost" koji su organizatori štrajka, naveli su da su odluku o toj meri doneli legitimni organi dva reprezentativna sindikata, da je smenjen predsednik štrajkačkog odbora zbog nepoštovanja odluka, a da su se dva člana povukla pod pritiskom poslodavca.

- Dva člana štrajkačkog odbora su u vreme štrajka premeštani na neadekvatna radna mesta a suprugu jedne od članica odbora je uručen otkaz od strane direktora RGZ-a – kaže se u saopštenju koje prenosi Beta.


Dva sindikata ocenila su da je ponašanje Vlade neprihvatljivo, i zatražila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokrene pregovore i da utiče na predstavnika Vlade Srbije da hitno počne razmatranje zahteva štrajkača.

- Štrajk se nastavlja i pored svih zastrašivanja i nezakonitih pritisaka. Na neistinite izveštaje i mape koje se prikazuju u javnosti najbolji odgovor je pitajte zaposlene u katastrima – najavili su sindikalci.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan