Sindikat: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Sindikat: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva zaposlene u prosveti na koje se vrši pritisak da protivno svojoj volji budu odvezeni na politički skup Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu da se jave za pravnu pomoć i podršku.

Podrška i stručna pomoć će biti pružene svakom ko se obrati sindikatu, bez obzira da li je njegov član ili ne, poručuju.

Adresa za prijavu pritisaka je:

Prema saznanjima sindikata, širom Srbije direktori škola vrše pritisak na zaposlene, pre svega na pomoćno osoblje i nastavnike angažovane na određeno vreme, da prihvate upućivanje na politički skup koji organizuje aktuelna vlast 26. maja u Beogradu. Pritisak se vrši usmenim putem i sadrži upozorenje da odbijanje podrazumeva prekid radnog odnosa nakon isteka aktuelnog ugovora.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva zaposlene da odbiju takve pritiske i na taj način održe čas dostojanstva đacima, kolegama, direktorima i čitavom društvu.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) ima evidenciju direktora koji se ponašaju nedostojno svog položaja koristeći ga za nedozvoljeni politički pritisak na zaposlene. Eventualni nedostatak materijalnih dokaza o njihovom nečasnom ponašanju ih neće sačuvati od moralne osude kolega i najšire javnosti, zaključuje NSPRS.

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanja

  pre 10 dana i 6 sati

  Pitam se kako nisu nudili pravnu pomoc besplatnu kada su trebali da nam isplate zaostale regrese i T.O pomocnom osoblju

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Sinisa

  pre 10 dana i 6 sati

  I stručna pomoć da se obezbedi ljudima koji se prodaju za 20-30€ i idu na taj "skup"!

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Božidar

  pre 10 dana i 5 sati

  "Siniša"...Otkud informacija da se neko prodaje za 20-30 evra ,? Jel to provereno ili je rekla kazala. Neki idu iz ubedjenja. Svaka opozicija lansira istu stvar...sitno plaćanje + sendvič...Jel to i opozicija radila dok je bila na vlasti, pa čisto iz ličnog iskustva. Da su valjali ne bi ih ovi novi smenili. Nisam nigde naišao u drugoj zemlji da se ovakva mržnja širi izmedju vlasti i opozicije. Botovi ,sendviči,novac, tajkuni ( Djilas,Šolak),Marinika i Porše i sl. Možda i zaslužujemo sve ovo

  Oceni komentar:
  8
  3