Sindikat: Skraćeni časovi i skupovi prosvetara po Srbiji, u NS ispred Banovine (VIDEO)

Sindikat: Skraćeni časovi i skupovi prosvetara po Srbiji, u NS ispred Banovine (VIDEO)

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije skraćenjem časova i okupljanjima u više od 15 gradova danas izražavaju protest zbog lošeg materijalnog i društvenog stanja svih zaposlenih u prosveti, saopštio je taj sindikat.

U saopštenju je navedeno da vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori, stručni saradnici, tetkice, domari, administrativni radnici, sekretari škola "poručuju da se o stubu društva – obrazovanju dece, vodi dezorijentisana i deklarativna politika".


Navedeno je i da će se o položaju zaposlenih govoriti u Novom Sadu, Zrenjaninu, Somboru, Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Ivanjici, Čačku, Kraljevu, Užicu, Vranju, Kragujevcu, Nišu, Boru, Gornjem Milanovcu, Kruševcu i drugim mestima.

Čekajući novog ministra, u slaboj nadi da će sledeća Vlada Srbije razumeti šta tražimo, javnost obaveštavamo da vodimo borbu za svako dete – saopštila je USPRS.

Ističu da "Srbiju vide kao zemlju znanja" i da su "ponosni što mogu da daju doprinos njenom rastu i razvoju", ali da je za to neophodno veće izdvajanje za prosvetu u narednom budžetu i više poverenja u prosvetne radnike.

Podsetimo, školska godina je počela danas neposrednom nastavom, uz intoniranje himne.

Dobro jutro, mladi Novosađani, srećan vam polazak u školu!

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Niša Vladan Ćirić je ranije izjavio da je u tom gradu školska godina u 43 škole počela jednodnevnim štrajkom, zbog čega drže časove skraćene na 30 minuta.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan