Skandal u DES-u: Nasilničko ponašanje dovelo do unapređenja

Skandal u DES-u: Nasilničko ponašanje dovelo do unapređenja

Rukovodilac sektora "Reklam" u novosadskom preduzeću DES Zoran Đukić, dobio je posao na neodređeno vreme i to samo dvadesetak dana nakon incidenta sa radnicom Aleksandrom Barašin kojoj je prema zapisniku policije naneo povrede leve nadlaktice usled povlačenja i uvrtanja ruke. Aleksandra je višestruko ometena osoba u razvoju, a policija je protiv Đukića podnela prekršajnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

Nakon pisanja "Blica" o tom incidentu, nadležni iz Inspekcije rada izašli su na teren kako bi utvrdili šta se desilo, a direktor DES-a Aleksandar Bursić tvrdi da se uz policijski zapisnik još čeka zvanična izjava Aleksandre kako bi preduzeli sve aktivnosti u skladu sa Zakonom o radu.

Činjenica da je Đukić dobio posao na neodređeno vreme bez obzira na to što su protiv njega podnete brojne pismene i usmene prijave rukovodstvu preduzeća izazvala je gnev zaposlenih pogotovo zato što je istraga o poslednjem incidentu u toku. Oni kažu da je Aleksandra samo jedna u nizu koja trpi njegovu torturu.
 
– Sve naše nevolje počele su prošle godine kada je Đukić osnovao svoj sindikat i terao nas da se u njega učlanimo. Svi mi koji to nismo hteli od tada trpimo torturu - tvrdi za "Blic" sagovornik iz DES-a koji je želeo da ostane anoniman.
 
Kaže da Đukić često ide po pogonu, viče na sav glas bez razloga i unosi se radnicima u lice "kezeći se".
 
– Stalno nas omalovažava. Kao da smo mi, osobe sa invaliditetom, potpuno nesposobni. Desilo se i da prolazi kroz pogon i gurka nas muškarce ramenom o rame. Kao da nas provocira. Ne da nam ni na godišnji da idemo – priča nam sagovornik uz napomenu da samo u njegovom sektoru ima pritužbi na rad rukovodioca.
 
Razočarano kaže da je Đukić sada praktično nagrađen stalnim zaposlenjem zato što ih maltretira.
 
Ostatak vesti pročitajte ovde.
Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo odbojka JGSP "Novi Sad" isključenje vode novosađani elektrovojvodina policijska uprava novi sad servisne informacije matičar servisne informacije novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje bez vode sahrane novorođenčad Spens novosadsko porodilište Hitna pomoć gradsko groblje vremenska prognoza sremski karlovci vremenska prognoza novi sad Vreme u Novom Sadu raspored sahrana novi sad novi sad uskrs