Školarci, prijavite se na besplatne kreativne radionice mozaika!

Školarci, prijavite se na besplatne kreativne radionice mozaika!

Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa akademskom umetnicom Ljiljanom Rivić organizuje novu seriju besplatnih kreativnih radionica mozaika za decu uzrasta od 9 do 15 godina, počev od nedelje 25. septembra.

Radionice će biti održavane svake subote u holu Velike sale od 11 do 14 časova, a rad je predviđen u grupama od po maksimalno 15 polaznika. Svi zainteresovani koji žele da se prijave više informacija mogu dobiti na zvaničnom sajtu Kulturnog centra Novog Sada. 

Ideja radionica je upoznavanje dece sa osnovnim elementima tehnike mozaika i njegovom izradom, koja će, pritom, slobodno vreme provoditi kreativno i edukativno. Mališani će u prvoj fazi radionice izrađivati crteže i učiti tehniku crtanja, što  podrazumeva učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi sledi upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja.Treća faza podrazumeva učenje indirektnog mozaika – specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika.

Mozaici se rade na zadatu temu kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda…Mozaici se izrađuju od prirodnog kamena, pa će mališani imati priliku da se upoznaju sa različitim vrstama kamenja: mermer, granit, travertin i peščar.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan