ŠKOLSKE UNIFORME: Duks, polo majica ili zanimljiv prsluk umesto kecelje

ŠKOLSKE UNIFORME: Duks, polo majica ili zanimljiv prsluk umesto kecelje

Ne vraćamo kecelje, jer su simbol socijalizma, već unificiranu, čak mladalački zanimljivu i lepu školsku odeću, poput duksa, polo majica ili zanimljivih prsluka sa učkurom i kapuljačom, što se i sada rado nosi – najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Kako "Blic" prenosi, prema rečima ministra prosvete, konačni rezultati ankete o vraćanju školskih uniformi još uvek nisu poznati, a prvi presek pokazuje da je preko 50 odsto škola podržalo ovaj predlog.

- Mi smo preko školskih uprava analizirali sa kolegama, roditeljima i đacima ove rezultate i donekle smo znali da će mlađi to lakše prihvatiti od starijih – rekao je Mladen Šarčević gostujući u "Beogradskoj hronici" i dodao da bi ih, za početak, nosili samo osnovci.

Kako on kaže, samo jedna četvrtina je protiv, uglavnom iz finansijskih razloga, a neki su zahtevali i dodatne informacije o tome kako bi izgledale, prenosi "Blic".

- Cena uniforme zavisi od toga šta će izabrati, jer neće svi imati isto. Razumemo da ima i siromašnih građana, ali imamo mnogo škola koje se bave šivenjem i koje su spremne da to rade vrlo skromno ili besplatno, imamo i sponzore, a i škole koje ostvaruju sopstvene prihode – priča on.

Predlog nekih škola je da đaci nose farmerke i bele majice, a ministar je istakao da to mogu biti i prsluci koje bi lako uklopili sa odećom koju nose, duksevi i polo majice.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • RejmonKeno

  pre 2146 dana i 22 sata

  Iz šupljeg u prazno, pa nazad, ... pa opet, pa ponovo ....u kecelji, bez kecelje ... s gaćama, bez gaća. U obrazovanju nam samo uniforma još škripava, sve ostalo savršeno. Kako se niko ne uhvati priče o npr još jednom stranom jeziku, umesto veronauke, domaćinstva ...

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Dare NS

  pre 1981 dan i 11 sati

  Odlično ministre,pa sa tim kapuljačama će svi izgledati isto,praviti gluposti,"ko je napravio glupost,pa onaj sa kapuljačom",lako u kriminal...Pa razmišlja li,neko?!

  Oceni komentar:
  0
  2