ŠKOLSKI PRIBOR: Ponude za svačiji džep

ŠKOLSKI PRIBOR: Ponude za svačiji džep

Iako popularni lanac trgovina tvrdi da kupovina školskog pribora nikad nije bila zabavnija, s tim će se teško složiti roditelji. Da li nabaviti nešto što ima primamljivu cenu ili se "isprsiti" u nadi da će duže trajati, večita je dilema.

Posebno sada, kada se raznovrsna roba nudi na svakom koraku: na pijacama, u kineskim radnjama, supermarketima, na internetu...

Krenuvši dobro utabanim stazama, novinari "Dnevnika" su svratili u stare i proverene novosadske knjižare.

- Trenutno se najviše kupuju ranci, dok za pribor roditelji i đaci čekaju početak školske godine, kada dobijaju spisak potrebnih stvari. Kod nas je raspon cena školskih torbi od 1.380 do 6.990 dinara, koliko košta ona sa točkovima. Praktični, a anatomski dobro odrađeni rančevi staju najmanje 4.900 dinara. Sveske A-5 formata sa mekim koricama su 70 dinara, s tvrdim 120, dok velike sa mekim povezom koštaju 120, a s tvrdim 225. Cene peratonica takođe variraju: pune koštaju 1.800, a prazne između 350 i 1.300 dinara. Među dečacima su popularni motivi vezani za fudbal, a po ukusu devojčica su balerine, srca i Sara Kej – kaže prodavac Nevenka Odadžić u knjižari  "Album", koja postoji 25 godina.

Kako za "Dnevnik" objašnjava Mira Svorcan iz knjižare "Nolit", roba uveliko pristiže, pa se bogata ponuda kod njih tek očekuje. Zasad se najviše prodaju jeftiniji ranci. Male sveske s mekim povezom koštaju od 20 do 160 dinara, a velike između 70 i 180, peratonice 450 - 2.800 dinara, najjeftinija varijanta drvenih bojica od šest komada je 120 dinara, mada ima i kvalitetnijih od 650. Izbor od lako perivih, preko svetlucavih, do flomastera za tkaninu je zaista bogat: od šest komada staju 100 dinara, od 20 komada 585, a od 24 - 745 dinara. Devojčice biraju šljokice, roze i ljubičasto, a dečaci sve na čemu su slike automobila ili junaka poput Spajdermena.

Ostatak teksta možete pročitati ovde.

 

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan