SKOPLJE: Najavljen jeftiniji roming u regionu

SKOPLJE: Najavljen jeftiniji roming u regionu

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da je dogovoreno da regionalni sporazum o romingu zemalja zapadnog Balkana bude potpisan u aprilu u Beogradu, na drugom Digitalnom samitu zapadnog Balkana.

Tatjana Matić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekla da je potpisivanje regionalnog sporazuma dogovoreno na ministarskom radnom ručku u Skoplju.

Matić je podsetila da je tekst Nacrta sporazuma o smanjenju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu zapadnog Balkana usaglašen i da definiše, između ostalog, regulisanje maloprodajnih i veleprodajnih cena.

Na skupu u Skoplju, pored srpske delegacije i predstavnika zemlje domaćina, učestvovali su predstavnici BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke, kao i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel.

Marija Gabrijel je rekla da očekuje da će regionalni sporazum o romingu biti potpisan na Digitalnom samitu zapadnog Balkana 4. i 5. aprila u Beogradu, ističući posvećenost Evropske komisije regionalnom povezivanju i podršci evropskim integracijama.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević RHMZ sahrane servisne informacije bez vode Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište bebe raspored sahrana novi sad isključenje vode elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad betanija horoskop isključenja struje gradsko groblje maturanti JKP Vodovod i kanalizacija vreme danas novosađani novorođenčad plato spensa Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad bez struje Isključenje struje