SKOPLJE: Najavljen jeftiniji roming u regionu

SKOPLJE: Najavljen jeftiniji roming u regionu

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da je dogovoreno da regionalni sporazum o romingu zemalja zapadnog Balkana bude potpisan u aprilu u Beogradu, na drugom Digitalnom samitu zapadnog Balkana.

Tatjana Matić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekla da je potpisivanje regionalnog sporazuma dogovoreno na ministarskom radnom ručku u Skoplju.

Matić je podsetila da je tekst Nacrta sporazuma o smanjenju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu zapadnog Balkana usaglašen i da definiše, između ostalog, regulisanje maloprodajnih i veleprodajnih cena.

Na skupu u Skoplju, pored srpske delegacije i predstavnika zemlje domaćina, učestvovali su predstavnici BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke, kao i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel.

Marija Gabrijel je rekla da očekuje da će regionalni sporazum o romingu biti potpisan na Digitalnom samitu zapadnog Balkana 4. i 5. aprila u Beogradu, ističući posvećenost Evropske komisije regionalnom povezivanju i podršci evropskim integracijama.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje jkp lisje Draža Mihailović jkp novosadska toplana četnici novi sad novosađani vremenska prognoza novi sad sahrane Isključenje struje betanija NATO bombardovanje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje novosadsko porodilište gradsko groblje servisne informacije novi sad bebe vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Novosadski polumaraton raspored sahrana novi sad JGSP "Novi Sad" novorođenčad Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod bez vode