Skulpture od peska mogu biti zabava za najmlađe Novosađane ali i za njihove roditelje (FOTO)

Skulpture od peska mogu biti zabava za najmlađe Novosađane ali i za njihove roditelje (FOTO)

Svake godine Dunav je glavno odmaralište većine Novosađana tokom letnjih vrućina, a veliki deo posetilaca i kupača, na gradskim plažama, čine i deca.

Mališani se, uglavnom, zabavljaju na ljuljaškama u parkiću, loveći sitne ribice u plićaku ili se igraju s roditeljima u pesku - presipaju ga iz lopatice u kanticu, kopaju male kanale ili čak prave dvorce iz svojih omiljenih crtanih filmova.

Ukoliko ste na nekoj od novosadskih plaža i želite da oduševite klince, zgrabite lopaticu i plastičnu kanticu i zajedno s decom napravite neku skulpturu od peska. Inspiracija vam mogu biti ove neverovatne replike poznatih i maštovitih konstrukcija.

Koristeći samo pesak i vodu, umetnici su "izgradili" neverovatne minijature. Uprkos prolaznosti skulptura od peska, koje su podignute na plažama širom sveta, vajari su istakli i najsitnije detalje, poput prozora, stepeništa, grančica ili detalja na licu.

Ova skulptura, oblikovana od vrućeg pustinjskog peska na Međunarodnom festivalu Remal u Kuvajtu, inspirisana je zbirkom priča "Hiljadu i jedna noć".

Izgradnja kineskog Zabranjenog grada od peska 2014. godine.

Nedavno urađena skulptura, koja reklamira održavanje svetske izložbe 2020. godine u Dubaiju, prikazuje najpoznatije gradske zgrade.

Atlantida na plaži u Melburnu (Australija) koju su izgradili Sandis Kondis i Sue McGrew.

Gradski pejzaž na plaži Kopakabana u Rio De Ženeriu.

Umetnici, Jino van Bruinessen i Peter Redmond, kreirali su ovu morsku luku od peska na plaži u Melburnu.

Skulptura od peska izgrađen 2008. godine na Godišnjem festivalu morskih skulptura u belgijskom gradu Midelkerk.

Magija Egipta, skulptura u francuskom gradu Le Tuke iz 2007. godine.

Njujorška zgrada Krajsler izrasla je iz peska 2004. godine na Festivalu peščanih skulptura u gradu Zibruge (Belgija).

Skulptura Buda u nemačkom gradu Travemunde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

astrologija horoskop Isključenje struje dnevni horoskop raspored sahrana novi sad korona virus isključenje vode isključenja struje bebe vlada srbije sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja obeležavanje novosadske racije bez vode uhapšen diler JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad Novosadska racija betanija izmena trase autobusa zdravlje bez struje elektrovojvodina zodijak