Skup podrške deci oboleloj od malignih bolesti u subotu na Trgu slobode

Skup podrške deci oboleloj od malignih bolesti u subotu na Trgu slobode

Svakog 15. februara u svetu se obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno će organizovati skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije. 

U Novom Sadu, centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na Trgu slobode, od 12 do 14 časova. 

Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove godine neće biti puštani zeleni baloni podrške. Tačno u 13 časova, pod sloganom "Zagrli snažno!", mladi izlečeni od raka simbolično će poslati jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka, kaže se u saopštenju. 

– S obzirom da smo za sve ove godine upravo od njih naučili koliko je važan zagrljaj, kao simbol podrške i ljubavi i koliko može pomoći onda kada nam je potreban – odlučili smo da na njihov dan ne štedimo ruke i da pretvorimo celu Srbiju u mesto za grljenje! Raširene ruke i otvoreno srce su sve što nam treba da bi svet na trenutak bio bolje mesto – navode u NURDOR-u.

NURDOR godinama, uz pomoć prijatelja i donatora, radi na tome da sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji bude unapređen i nalik onima u razvijenim zemljama Evropske unije. Tokom 16 godina rada uložena su značajna sredstva u opremanje hemato-onkoloških odeljenja u celoj zemlji i u modernu medicinsku opremu. Pored toga, ono što takođe godinama pokušavaju da unaprede jeste odnos društvene zajednice i javnosti prema problemima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihove porodice. U protekloj godini NURDOR je značajno radio na ovom pitanju, posebno kroz kampanju "Pruži korak" u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora. Obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu. 

Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja. Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu. 

– Ovim putem pozivamo sve građane i medije da dođu u subotu, 15. februara i svojim prisustvom pruže podršku mališanima koji se leče – kaže se u saopštenju. 

Osim u Novom Sadu, humanitarne akcije podrške NURDOR će u subotu organizovati i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan