Skup "Stop anarhiji" u petak ispred RTV: Za mir i očuvanje insitucionalnog poretka

Skup "Stop anarhiji" u petak ispred RTV: Za mir i očuvanje insitucionalnog poretka

U petak, 17. juna, od 18 sati ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine biće održan građanski skup, kojim se, prema rečima organizatora, želi uputiti poziv na mir i očuvanje insitucionalnog poretka.

Iza skupa pod nazivom "Stop anarhiji" stoje i profesori Novosadskog univerziteta, koji izražavaju zabrinutost zbog političkog stanja i izazivanja nestabilnosti u Srbiji, pokrajini Vojvodini i Republici Srpskoj, kaže se na sajtu RTV

Organizatori skupa navode da žele da se očuva građanski mir. Takođe, pozivaju na zaustavljanje podela u srpskom društvu i smatraju da nema potrebe za tim da bilo ko delegitimiše volju građana nakon nedavno održanih izbora.

Ističu i da nije slučajno to što se skup organizuje ispred zgrade RTV, jer im je namera, kažu, da podrže zaposlene u pokrajinskom javnom servisu u borbi za afirmaciju slobodnog i nezavisnog novinarstva i profesionalnog integriteta.

- Medijski javni servis Vojvodine od 2008. do danas je politička ispostava jedne političke strukture koja je u Vojvodini ubedljivo izgubila izbore 24. aprila 2016. I očigledno je da se ta politička ispostava te političke strukture koja je bila na vlasti u pokrajini ne miri tako lako sa gubitkom privilegija i odgovarajućeg finansijskog statusa, kaže Milorad Vukašinović, novinar i publicista.

Poruka organizatora skupa najavljenog za petak, iza kojih, kako tvrde, stoji više grupa građana, jeste: "Stop anarhiji. Da institucijama."

- Svaka revolucija, prema tvrdnji Dostojevskog, donosi lošiju vlast nego što je bila prethodna. I ta vlast, koja je došla revolucijom će, kad tad, biti skinuta s vlasti upravo nekim novim revolucionarima, izjavljuje Nenad Krstić, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

- Mislim da nama treba blagostanje jedne Švajcarske, gde, ako pitate prosečnog Švajcarca, on sigurno ne zna ko mu je premijer, a kamoli ministar, kaže Viktor Til, profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 1190 dana i 10 sati

  Kakvi su ovo pseudo-učenjaci? Kakav filozof, takve i ideje. Kretenske. Ovog drugog ne vredi ni komentarisati.

  Oceni komentar:
  0
  0
lisje Isključenje struje sahrane novi sad gradsko groblje sahrane novosadsko porodilište almaško groblje bez vode jkp lisje bez struje Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad betanija raspored sahrana novi sad bebe OK Vojvodina havarija na vodovodu epk 2021 isključenja struje servisne informacije novi sad hrana radosne vesti servisne informacije Spens elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija Fruška gora Daško i Mlađa groblje opens 2019