Skup "Stop anarhiji" u petak ispred RTV: Za mir i očuvanje insitucionalnog poretka

Skup "Stop anarhiji" u petak ispred RTV: Za mir i očuvanje insitucionalnog poretka

U petak, 17. juna, od 18 sati ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine biće održan građanski skup, kojim se, prema rečima organizatora, želi uputiti poziv na mir i očuvanje insitucionalnog poretka.

Iza skupa pod nazivom "Stop anarhiji" stoje i profesori Novosadskog univerziteta, koji izražavaju zabrinutost zbog političkog stanja i izazivanja nestabilnosti u Srbiji, pokrajini Vojvodini i Republici Srpskoj, kaže se na sajtu RTV

Organizatori skupa navode da žele da se očuva građanski mir. Takođe, pozivaju na zaustavljanje podela u srpskom društvu i smatraju da nema potrebe za tim da bilo ko delegitimiše volju građana nakon nedavno održanih izbora.

Ističu i da nije slučajno to što se skup organizuje ispred zgrade RTV, jer im je namera, kažu, da podrže zaposlene u pokrajinskom javnom servisu u borbi za afirmaciju slobodnog i nezavisnog novinarstva i profesionalnog integriteta.

- Medijski javni servis Vojvodine od 2008. do danas je politička ispostava jedne političke strukture koja je u Vojvodini ubedljivo izgubila izbore 24. aprila 2016. I očigledno je da se ta politička ispostava te političke strukture koja je bila na vlasti u pokrajini ne miri tako lako sa gubitkom privilegija i odgovarajućeg finansijskog statusa, kaže Milorad Vukašinović, novinar i publicista.

Poruka organizatora skupa najavljenog za petak, iza kojih, kako tvrde, stoji više grupa građana, jeste: "Stop anarhiji. Da institucijama."

- Svaka revolucija, prema tvrdnji Dostojevskog, donosi lošiju vlast nego što je bila prethodna. I ta vlast, koja je došla revolucijom će, kad tad, biti skinuta s vlasti upravo nekim novim revolucionarima, izjavljuje Nenad Krstić, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

- Mislim da nama treba blagostanje jedne Švajcarske, gde, ako pitate prosečnog Švajcarca, on sigurno ne zna ko mu je premijer, a kamoli ministar, kaže Viktor Til, profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 2415 dana i 29 minuta

  Kakvi su ovo pseudo-učenjaci? Kakav filozof, takve i ideje. Kretenske. Ovog drugog ne vredi ni komentarisati.

  Oceni komentar:
  0
  0