SKUPŠTINA GRADA: Kineskom zvaničniku predstavljeni ekonomski potencijali Novog Sada

SKUPŠTINA GRADA: Kineskom zvaničniku predstavljeni ekonomski potencijali Novog Sada

Predsednik gradske skupštine razgovarao sa ekonomsko-trgovinskim savetnikom ambasade Kine.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj grada Goran Sečujski primili su danas u Gradskoj kući ekonomsko-trgovinskog savetnika ambasade Narodne Republike Kine Tang Sjidonga i upoznali ga sa ekonomskim potencijalima Novog Sada.

Predsednik Skupštine grada je tokom razgovora istakao zadovoljstvo što je u prilici da ugosti predstavnika ambasade NR Kine, poručivši da su ekonomske veze i ekonomski aspekt među privrednicima dve zemlje veoma bitne. Tokom razgovora je istaknuto da Grad Novi Sad, preko Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, pruža savete i neophodne informacije potencijalnim investitorima, sa ciljem da još više razvije poslovno okruženje u gradu. Kako je objašnjeno, Novi Sad predstavlja centar istraživanja i razvoja informacionih tehnologija, ali i centar auto-industrije.

Na sastanku je istaknuto da je turizam u Novom Sadu u usponu, jer se iz godine u godinu beleži porast turista u gradu, dok sve više turista dolazi i iz Kine. Istovremeno, studenti iz Kine takođe pokazuju interesovanje za saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu. 

Tokom razgovora je podvučeno da kineski investitori pokazuju interesovanje za pojedine projekte u gradu, a ekonomsko-trgovinski savetniki amabasade Kine složio se da Novi Sad ima vrlo dobre osnove za razvoj industrije, ali i turizma. On je precizirao da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, a da sve više kineskih kompanija poznaje Srbiju i pokazuje interesovanje za infrastrukturne projekte u čitavoj zemlji.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu Novi Sad posete predstavnici pekinškog distrikta Sji Čeng, kako bi Grad i pekinški distrikt uspostavili bližu saradnju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan