SKUPŠTINA GRADA: Kineskom zvaničniku predstavljeni ekonomski potencijali Novog Sada

SKUPŠTINA GRADA: Kineskom zvaničniku predstavljeni ekonomski potencijali Novog Sada

Predsednik gradske skupštine razgovarao sa ekonomsko-trgovinskim savetnikom ambasade Kine.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj grada Goran Sečujski primili su danas u Gradskoj kući ekonomsko-trgovinskog savetnika ambasade Narodne Republike Kine Tang Sjidonga i upoznali ga sa ekonomskim potencijalima Novog Sada.

Predsednik Skupštine grada je tokom razgovora istakao zadovoljstvo što je u prilici da ugosti predstavnika ambasade NR Kine, poručivši da su ekonomske veze i ekonomski aspekt među privrednicima dve zemlje veoma bitne. Tokom razgovora je istaknuto da Grad Novi Sad, preko Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, pruža savete i neophodne informacije potencijalnim investitorima, sa ciljem da još više razvije poslovno okruženje u gradu. Kako je objašnjeno, Novi Sad predstavlja centar istraživanja i razvoja informacionih tehnologija, ali i centar auto-industrije.

Na sastanku je istaknuto da je turizam u Novom Sadu u usponu, jer se iz godine u godinu beleži porast turista u gradu, dok sve više turista dolazi i iz Kine. Istovremeno, studenti iz Kine takođe pokazuju interesovanje za saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu. 

Tokom razgovora je podvučeno da kineski investitori pokazuju interesovanje za pojedine projekte u gradu, a ekonomsko-trgovinski savetniki amabasade Kine složio se da Novi Sad ima vrlo dobre osnove za razvoj industrije, ali i turizma. On je precizirao da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, a da sve više kineskih kompanija poznaje Srbiju i pokazuje interesovanje za infrastrukturne projekte u čitavoj zemlji.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu Novi Sad posete predstavnici pekinškog distrikta Sji Čeng, kako bi Grad i pekinški distrikt uspostavili bližu saradnju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani horoskop isključenja struje horoskopski znaci jkp lisje bez vode zbor građana novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo zdravlje sahrane novi sad dnevni horoskop elektrovojvodina obeležavanje novosadske racije magla saveti raspored sahrana novi sad sremska kamenica matičar novi sad bebe betanija Spens astrologija novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode zodijak servisne informacije novi sad isključenja JKP Vodovod i kanalizacija