Skupština grada neplatišama komunalija oprašta 1,1 milijardu duga

Skupština grada neplatišama komunalija oprašta 1,1 milijardu duga

Gradska skupština Novog Sada, na sednici zakazanoj za petak, trebalo bi da oprosti neplatišama komunalnih usluga 1,1 milijardu dinara duga na osnovu kamata ukoliko uplate 3,3 milijarde osnovnog duga, javio je danas portal 021.rs.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, u pitanju je dug koji građani i firme imaju prema "Vodovodu i kanalizaciji", "Novosadskoj toplani", "Stanu" i "Čistoći", a za period od 1. januara 2008. godine do 31. marta ove godine. 

- Imajući u vidu da je postupak naplate kamata dugotrajan i skup, a ishod vrlo neizvestan, pri čemu se najčešće radi o dužnicima koji nisu zaposleni i ne ostvaruju prihode, te da je plenidba i prodaja pokretnih stvari neefikasna, a posebno imajući u vidu činjenicu da je potraživanje po osnovu kamata kod pojedinih dužnika zastareo, potrebno je sprečiti nastanak daljih troškova i ujedno olakšati građanima da izmire svoja dugovanja – navedeno je u predlogu odluke.
 
Ukoliko se ova odluka prihvati, dužnici komunalnih preduzeća u Novom Sadu moći će da sklope poseban sporazum s JKP "Informatika", i da do 30. novembra isplate dug u celosti, zajedno s troškovima prinudne naplate, kako bi im se oprostila kamata – piše 021.rs.
Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • ljiljana bogojević

    pre 2483 dana i 14 sati

    Po ovome, privatni izvršitelji nas oderu visinom svojih troškova, koji su neralno visoki, a JKP velikodušno oprosti obračunatu kamatu, koju su računali na način koji je Ustavni sud 2012 proglasio neustavnim i koja im svakako ne pripada!?
    Svaka "cast" na donetoj odluci....gradska vlada me stvarno stiti, a ne razmišlja da li imam posao i od cega živim...
    Ljiljana

    Oceni komentar:
    0
    1