SKUPŠTINA GRADA: Novosađani se ponovo žalili na korisnike Metadonskog centra

SKUPŠTINA GRADA: Novosađani se ponovo žalili na korisnike Metadonskog centra

Na današnjoj sednici Кomisije za predstavke i predloge razmatrani su problemi stanovnika u blizini Metadonskog centra, Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i Skupštine stanara zgrade na Trgu carice Milice broj 4.

Predstavnici stanovnika u ulicama koje se nalaze u neposrednoj blizini Metadonskog centra ponovo su pred Кomisijom izneli svoj problem vezan za stalno prisustvo narkomanskih zavisnika i dilera i njihovo neprimereno ponašanje u njihovim ulicama i svakodnevno ugrožavanje bezbednosti njihove dece i njih samih.

Prema njihovim rečima, primetno je da su JКP "Gradsko zelenilo" i JКP "Čistoća" uradili veliki deo posla oko raščišćavanja zapuštenih zelenih površina i da taj deo sada izgleda preglednije i bolje, ali osnovni problem je i dalje ostao nerešen. Oni su naveli da i dalje imaju probleme sa korisnicima metadona koji se okupljaju na tom prostoru, galame, prete im dok prolaze pored njih, upadaju im u kuće i koriste narkotike na ulici. Kako kažu, oni jedino rešenje vide u izmeštanju Metadonskog centra na neku drugu lokaciju, po mogućstvu izvan naseljenog mesta.

Predstavnici Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije obratili su se sa zahtevom da se, u skladu sa Akcionim planom za poboljšanje položaja ratnih veterana odnosno učesnika oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine i rata 1999. godine koji je donela Vlada AP Vojvodine, omogući odobravanje povlašćene godišnje karte za sve linije gradskog i prigradskog prevoza za same ratne veterane, ali i za supruge preminulih ratnih veterana. Takođe su zahtevali i odobravanje popusta kod plaćanja računa objedinjene naplate JP "Informatika" u visini od 50% od ukupnog zaduženja na nivou mesečnog plaćanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sebastian

  pre 718 dana i 18 sati

  NIJE TACNO DA JE CISTOCA URADILA POSAO.NISU NI POCELI. Zelenilo jeste.

  Oceni komentar:
  0
  0
Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije bebe novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadski sajam jkp lisje betanija isključenja struje servisne informacije novi sad Spens KCV raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad" novosađani detelinara klisa bez struje jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode elektrovojvodina bez vode novosadsko porodilište Isključenje struje sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija matičar novi sad