SKUPŠTINA GRADA: Novosađani se ponovo žalili na korisnike Metadonskog centra

SKUPŠTINA GRADA: Novosađani se ponovo žalili na korisnike Metadonskog centra

Na današnjoj sednici Кomisije za predstavke i predloge razmatrani su problemi stanovnika u blizini Metadonskog centra, Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i Skupštine stanara zgrade na Trgu carice Milice broj 4.

Predstavnici stanovnika u ulicama koje se nalaze u neposrednoj blizini Metadonskog centra ponovo su pred Кomisijom izneli svoj problem vezan za stalno prisustvo narkomanskih zavisnika i dilera i njihovo neprimereno ponašanje u njihovim ulicama i svakodnevno ugrožavanje bezbednosti njihove dece i njih samih.

Prema njihovim rečima, primetno je da su JКP "Gradsko zelenilo" i JКP "Čistoća" uradili veliki deo posla oko raščišćavanja zapuštenih zelenih površina i da taj deo sada izgleda preglednije i bolje, ali osnovni problem je i dalje ostao nerešen. Oni su naveli da i dalje imaju probleme sa korisnicima metadona koji se okupljaju na tom prostoru, galame, prete im dok prolaze pored njih, upadaju im u kuće i koriste narkotike na ulici. Kako kažu, oni jedino rešenje vide u izmeštanju Metadonskog centra na neku drugu lokaciju, po mogućstvu izvan naseljenog mesta.

Predstavnici Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije obratili su se sa zahtevom da se, u skladu sa Akcionim planom za poboljšanje položaja ratnih veterana odnosno učesnika oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine i rata 1999. godine koji je donela Vlada AP Vojvodine, omogući odobravanje povlašćene godišnje karte za sve linije gradskog i prigradskog prevoza za same ratne veterane, ali i za supruge preminulih ratnih veterana. Takođe su zahtevali i odobravanje popusta kod plaćanja računa objedinjene naplate JP "Informatika" u visini od 50% od ukupnog zaduženja na nivou mesečnog plaćanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sebastian

  pre 2219 dana i 9 sati

  NIJE TACNO DA JE CISTOCA URADILA POSAO.NISU NI POCELI. Zelenilo jeste.

  Oceni komentar:
  0
  0