SKUPŠTINA GRADA: Predstavljen plan detaljne regulacije Kineske četvrti

SKUPŠTINA GRADA: Predstavljen plan detaljne regulacije Kineske četvrti

Plan predviđa samo arhitektonsko i infrastrukturno rešenje prostora nekadašnje fabrike "Petar Drapšin", među Novosađanima poznatijeg kao Kineska četvrt.

Nakon održanog javnog uvida tokom decembra prošle godine, juče je u Skupštini Grada Novog Sada arhitekta dr Darko Polić predstavio Plan detaljne regulacije prostora Kineske četvrti i Češkog magacina u Novom Sadu naglasivši da taj Plan predviđa samo arhitektonsko i infrastrukturno rešenje lokacije.

Kako su prisutni građani pokazali veliku zainteresovanost za konačni sadržaj tog prostora, dr Polić je najavio da će se budući koncept i način upravljanja rešavati kroz neke druge planove, ponovo uz učešće javnosti.

- Suštinski zaključak je da su najznačajniji efekti ovog Plana revitalizacija industrijskog nasleđa i transformacija kojim se prostor određuje za potrebe kulture, umetnosti, zanatstva i preduzetništva u kreativnim industrijama kao jedini takav prostor u Novom Sadu i Srbiji, ali i jedan od malobrojnih u Regionu. Takođe, potrebno je naglasiti da Plan detaljne regulacije predviđa transformaciju Kineske četvrti a ne njeno rušenje, kao i da je onemogućeno pretvaranje te lokacije u stambeno-poslovni ili neki drugi komercijalni prostor – kaže se u saopštenju pres službe projekta Novi Sad 2021.

ODBIJENA VEĆINA PRITUŽBI NOVOSAĐANA: Građani Novog Sada bili su upoznati i informisani o javnoj raspravi, te su se odazvali u velikom broju, pokazujući snažnu želju za učešćem iznoseći svoje stavove, sugestije, primedbe i pohvale. Međutim, kako javlja portal 021.rs, na jučerašnjoj sednici Komisije za planove, održanoj Plavoj sali Skupštine grada, prilikom razmatranja pristiglih pritužbi građana i udruženja, videlo se da je sastavljač plana, preduzeće "Urbanizam", odbilo 99 odsto zahteva Novosađana. Za sad nije potvrđeno da je i sama Komisija odbila sve primedbe, jer su imali tajnu sednicu i rezultati glasanja će biti poznati tek kad predlog urbanističkog plana dođe pred odbornike Skupštine grada, što će biti ovog ili narednog meseca, piše 021.rs.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja isključenje vode astrologija sahrane novi sad betanija sremska kamenica novorođenčad saveti zbor građana zagađenje vazduha jkp lisje elektrovojvodina magla klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe zagađenje zdravlje horoskopski znaci bez vode dnevni horoskop servisne informacije novi sad matičar novi sad novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija novosađani horoskop zodijak