SKUPŠTINA GRADA: Škole se ne ukidaju, dug Spensa pretvoren u kapital, usvojen LAP...

SKUPŠTINA GRADA: Škole se ne ukidaju, dug Spensa pretvoren u kapital, usvojen LAP...

XLVII sednica Skupštine grada Novog Sada održana je u sredu 20. febuara, a obeležili su je rasprava o Spensu i bojkot predstavnika i predstavnica Demokratske stranke.

Kako prenosi portal 021.rs, izglasano je zaduživanje JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina"  do 100 miliona dinara, kao i pretvaranje pola milijarde dinara dugovanja, koje ovo preduzeće ima prema Gradu i drugim preduzećima, u trajni ulog Novog Sada u kapitalu Spensa.

Zamerke opozicije kretale su se od toga da je skupštinski materijal u vezi sa Spensom nejasan, jer se nigde ne navodi konkretno za šta će se novac od kredita koristiti, do toga da vlast nema jasnu ideju šta da radi sa ovim objektom. 

Zamenik gradonačelnika Srđan Kružević izjavio je da se konverzijom duga Spensa uvećava osnovna vrednost ovog preduzeća i dodao da zakon omogućava da se na taj način reši postojeći problem potraživanja.

Kako je rečeno, u planu revitalizacije i konsolidacije poslovanja Spensa postoji 25 mera. Međutim, najpotrebnije je raditi na rešavanju pitanja energetske efikasnosti, zbog čega bi uskoro moglo da se uđe u projekat energetskog saniranja objekta starog gotovo četiri decenije. Takođe, radiće se i na utvrđivanju nove cenovne politike, s obzirom na to da su, kako je rečeno, cene izdavanja Velike i Male sale veoma niske. 

Na današnjoj sednici usvojena je i odluka o planu mreža javnih osnovnih škola, kojom je obezbeđeno da škole u Šangaju, Bukovcu, Begeču i Stepanovićevu ostaju tu gde jesu, iako je predlog Ministarstva prosvete bio da se one ugase zbog nedovoljnog broja đaka, prenosi portal 021.rs.

Usvojene su i odluke o izmenama i dopunama nekoliko regulacionih planova, odluke o raspisivanju konkursa za direktore nekoliko gradskih preduzeća, kao i Lokalni akcioni plan politike za mlade za period od 2019. do 2022. godine.

Odobrnici i odbornice Demokratske stranke odlučili su da se pridržavaju "Sporazuma sa narodom" i da bojkotuju rad lokalnog parlamenta, ali kako su rekli, to ne znači da neće nastaviti da budu "korektiv vlasti".

Lista svih odluka i rešenja koja su usvojene na sednici nalazi se na zvaničnoj internet prezentaciji Skupštine Grada Novog Sada.

Kompletan tekst može se pročitati na portalu 021.rs.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan