SKUPŠTINA GRADA: Ukinute opštine Petrovaradin i Novi Sad

SKUPŠTINA GRADA: Ukinute opštine Petrovaradin i Novi Sad

Novim planom detaljne regulacije Salajke u ovom delu grada dozvoljeno dalje podizanje spratnosti...

U ponedeljak 25. marta održana je XLVIII sednica Skupštine Grada Novog Sada, a većina odluka usvojena je bez veće rasprave budući da opoziciona Demokratska stranka bojkotuje zasedanje.

Prva tačka Dnevnog reda bile se izmene Statuta Grada Novog Sada, kojima su ukinute opštine Novi Sad i Petrovaradin.

Kako prenosi portal 021.rs, gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da se on ne zalaže za podelu Novog Sada na opštine, jer bi se time još više zakomplikovalo donošenje pojedinih odluka na lokalnom nivou i da primer Niša pokazuje da podela na opštine nije dobro rešenje.

On je dodao i da su ostale izmene bile u osnovi tehničke prirode. Većih primedbi na predložene izmene nije bilo, osim što je odbornička grupa Dosta je bilo ukazivala na to da će izmene Statuta omogućiti da se nekim javnim komunalanim poslovima bave i privatna lica.

Skupština je usvojila nekoliko urbanističkih planova, pa je, između ostalog, novim planom detaljne regulacije Salajke u ovom delu grada dozvoljeno dalje podizanje spratnosti – pretežno od četiri ili pet spratova.

Ostali urbanistički planovi se odnose na samo određene lokacije, kao što su plan za Bukovački plato u Petrovaradinu, plan sportskog centra u Petrovaradinu, plan sportskog centra u Futogu, delova Kaća, Budisave i Bukovca.

Odbornici i odbornice usvojili su Izveštaj Zaštitnika građana Grada Novog Sada za 2018. godinu, kao i Izveštaj o radu Pravobranilaštva Grada Novog Sada za 2018. godinu.

U spisak gradskih ustanova kulture upiisan je i Novosadski dečiji kulturni centar, koji je smešten u Radničkoj 20. Takođe, promenjena je adresa Pozorišta mladih sa Ignjata Pavlasa 8 na Ignjata Pavlasa 4, jer iako se ova kulturna ustanova nalazi i dalje u Sokolskom domu, kako je ovaj objekat sada oduzet Gradu u postupku restitucije, Pozorište je ostalo bez kancelarija na kojoj su do sada vodili sedište, prenosi portal 021.rs.

Usvojen je i predlog da Grad oprosti dug preduzeća "Zaštitna radionica" iz Beograda u visini od skoro 600.000 dinara, odobrena je nabavka još 13 autobusa za 350 miliona dinara i doneta odluka o taksi prevozu, u cilju usklađivanja sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Za v.d. direktorku JKP "Zoohigijena i veterina" imenovana je veterinarka Ivana Kukin, a za v.d. direktora "Pozorišta mladih" Mihajlo Nestorović, dosadašnji upravnik Narodnog pozorišta u Somboru.

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, iako se očekivalo da će na dnevnom redu biti i inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov, zbog njenog prisustva skupu pristalica četničkog pokreta u Višegradu, to se nije dogodilo pa se o ovome diskutovalo u skupštinskim kuloarima.

Spisak svih akata donetih na sednici može se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Skupštine Grada Novog Sada.

Izvori: portal 021.rsRadio-televizija Vojvodine

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aurora Kresovic

  pre 211 dan i 20 sati

  Piitam SE kada CE skupstina grada novog sada staviti na dnevni red a I doneti neku afirmativnu odluku u vezi zastite zivotne sredine I kodeksa ponasanja gradjana kada je u pitanju cistoca I urednost grada.Pteporuke uredjenja balkona ,pikavci,najlon kese smece,gazenje travnjaka itd I......

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Dure

  pre 211 dan i 9 sati

  Ja bih da se nadovezem na predhodni komentar,vezano za cistocu;11.03.2019.JKP zaduzeno za cistocu u ul.Milana Glumca,doslo je da pocisti lisce,opalo granje...sakupili na gomilice,pa cak jednu veliku gomilu i na parking za invalide?!Nista strasno da su to dosli da pokupe,ljudi moji TO I DAN DANAS STOJI TAMO?!tj.ono sto vetar nije razneo!Pitam vas ili ko zna,da li vredi zvati komunalnu policiju i tuziti ovo drustveno preduzece?!Dalje;preko puta crkve u Kornelija Stankovica,kod onog parkinga za izdavanje i ostavljanje bicikala koji se iznajmljuju,jesenas su radjeni radovi,menjanje cevi..zatrpali i otisli?!Bila je prelepa livada,gde je RASLA TRAVA,DECA SE IGRALA,sad je to "spomenik"ove bahate vlasti,blatnjava neravnina!!!Sram vas bilo!

  Oceni komentar:
  2
  6
novosađani isključenja struje intervju Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu bebe novorođenčad klisa raspored sahrana novi sad isključenje vode izmena režima saobraćaja betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez vode Isključenje struje elektrovojvodina jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja horoskop novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje bez struje izmena trase autobusa servisne informacije JGSP "Novi Sad" mural sahrane novi sad novosadska policija