Skupština Grada ustupila Republici zemljište za kovid bolnicu na Mišeluku, 250 miliona RSD za komunalno uređenje

Skupština Grada ustupila Republici zemljište za kovid bolnicu na Mišeluku, 250 miliona RSD za komunalno uređenje

Novosadski parlament doneo je odluku da se Republici Srbiji ustupi zemljište na Mišeluku površine od oko 2,5 hektara za izgradnju nove kovid bolnice. Takođe, odlučeno je i da se iz gradske kase izdvoji 250 milona dinara za komunalno opremanje i uređenje tog zemljišta. Usvajanjem tih odluka, praktično su stvoreni uslovi za početak izgradnje nove bolnice.

Na Mišeluku, za nekoliko dana biće položen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice sa 600 ležajeva. Plan je da bude završena za četiri meseca, a prve pacijente, nova bolnica, mogla bi da primi već u septembru.

– Bolnicu radi država, okolo radimo mi. Znači, kompletnu komunalno infrastrukturu, da dovedemo vodu, da dovedemo kanalizacionu mrežu, javnu rasvetu, da obezbedimo zelene pojaseve. Da postavimo autobuska stajališta, pristupne saobraćajnice, radimo pristupne saobraćajnice, puteve. Procena je da će to da izađe 250 miliona dinara, ali nije mi žao ni jednog dinara što dajemo za našu bolnicu – rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Kako prenosi RTV, i vlast i opozicija u gradskom parlamentu saglasni su da je izgradnja bolnice dobra stvar za Novi Sad, posebno ako se uzme u obzir da bi nakon epidemije novoizgrađeni objekat trebalo da ostane u zdravstvenom sistemu grada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Darko

  pre 536 dana i 11 sati

  jel to na klizištu kao i zgrada televizije?

  Oceni komentar:
  1
  0