Skupština grada usvaja plan kako bi se uz Bulevar Evrope mogle zidati 20-spratnice

Skupština grada usvaja plan kako bi se uz Bulevar Evrope mogle zidati 20-spratnice

Gradska skupština će u ponedeljak razmatrati predlog odluke o izradi urbanističkog plana kojim će se omogućiti nastavak projekta gradnje stanova za bezbednjake, ali i omogućiti da nikne poslovno-stambeni kompleks sa dvadesetospratnicama uz Bulevar Evrope.

Kako javlja Radio 021, ovaj kompleks bi trebalo da bude neposredno uz novi park koji se sada uređuje na toj lokaciji.

Predlog za izradu plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope našao se pred odbornicima ubrzo nakon što je završen javni uvid u plan Novog naselja kojim se dozvoljava gradnja solitera uz ovu gradsku saobraćajnicu.

Ovo ubrzanje u donošenju planova za ovaj deo Novog Sada, smatra 021.rs, moglo bi da znači da u lokalnoj vlasti imaju informacija o zainteresovanosti investitora za gradnju stambenih zgrada i poslovnih objekata duž Bulevara Evrope.

U predlogu odluke, uz informaciju da je zemljište od 21,5 hektara uglavnom u vlasništvu Srbije i da je korisnik Infrastruktura železnice Srbije, navodi se da se javila potreba za realizacijom kompleksa stanovanja čiji je investitor država, što je zapravo nastavak izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, koji se trenutno grade nekoliko stotina metara dalje, na prostoru kasarne Jugovićevo, kod Bulevara vojvode Stepe.

Navodi se i da se tu planiraju osnovna škola i vrtić, dok se južnije, u delu između Bulevara vojvode Stepe i Radomira Raše Radujkova, odnosno uz novi park koji se uređuje, predviđa stambeno-poslovni kompleks sa pratećim sadržajima – od kulture do tržnih centara, uz mogućnost gradnje zgrada sa 20 spratova.


Osim ovog plana, pred Skupštinom je niz odluka koji se uglavnom odnose na tekuće poslove. Tako će odbornici odobriti prodaju stanova za socijalno stanovanje u Kisačkoj 55, izdvajanje sedam i po miliona dinara za projektnu dokumentaciju za gradnju prihvatilišta za beskućnike u Futogu, izglasaće davanje prostorija mesnim zajednicama Južni Telep i Detelinara, ali će i odobriti izmene urbanističkog plana kojim će se omogućiti dogradnja studentskih domova u Danila Kiša 21, piše Radio 021.

Skupština takođe treba da omogući i manje izmene Programa uređenja građevinskog zemljišta kojim se preraspoređuju sredstva nakon nekoliko javnih nabavki kojima je ušteđeno više desetina miliona dinara i novac sad ide za druge projekte, kao što je uređenje biciklističkih i pešačkih staza u Futoškoj ulici i Futoškom putu.

Kako javlja 021.rs, zanimljivo je da se iz programa briše urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje mosta-obilaznica oko Novog Sada u vrednosti od 7,2 miliona dinara. 

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dkkdixjsxjjdjw

  pre 1167 dana i 20 sati

  Samo na Salajci u Sulcovom naselju 2 sprata i potkrovlje... Sramota!

  Oceni komentar:
  4
  2
 • NV

  pre 1166 dana i 23 sata

  Gradjani moraju da se usprotive idji


  o zidanju 20-spratnica,jer to je nehumano za zivot,a massage potpuno nebezbedno!!!

  Oceni komentar:
  0
  3