SKUPŠTINA GRADA: Usvojen završni račun budžeta Novog Sada za prošlu godinu

SKUPŠTINA GRADA: Usvojen završni račun budžeta Novog Sada za prošlu godinu

Ozvaničeno i produženje grejne sezone.

Skupština grada Novog Sada većinom glasova je usvojila završni račun budžeta Novog Sada za 2018. godinu, izveštaje gradskih preduzeća i ustanova o poslovanju u prošloj godini, odobrila raspodelu dobiti onih preduzeća koja su poslovala u "plusu", i time stvorila preduslove za rebalans budžeta, koji bi, kako se nezvanično moglo čuti, trebalo da se nađe pred gradskim parlamentom 21. juna, javlja "Dnevnik"-

Obrazlažući završni račun, članica Gradskog veća za budžet i finansije Aleksandra Radak kazala je da je 2018. bila bolja po prihodima od prethodne godine, te je Novi Sad na raspolaganju imao nešto više od 29 milijardi dinara, čima je plan premašen 3,6 odsto. Rashodi budžeta su, navela je, značajno poboljšani u odnosu na 2017. godinu, te je utrošeno više od 23 milijarde, odnosno 81,67 odsto planiranog. Кapitalna ulaganja, rekla je Aleksandra Radak, planirana su na 9,9 milijardi dinara, što je 35,14 odsto budžeta, a utrošeno je 7,6 milijardi, ili 33,14 odsto budžeta, prenosi "Dnevnik".

Suficit je tako iznosio 6,167 milijardi dinara. Deo tog novca od gotovo 3,5 milijarde već je raspoređen u ovogodišnjem budžetu, dok će rebalansom biti raspodeljeno preostale 2, 7 milijarde dinara. Aleksandra Radak je istakla i da je Novi Sad zabeležio suštinski suficit od nešto više od milijardu dinara, odnosno da se u gradsku kasu slilo toliko više novca, ne računajući neutrošen novac iz 2018. i prethodnih godina, navodi novosadski dnevni list. 

Novosadski parlament većinski je usvojio i dodelu nekoliko parcela pored auto-puta Republici, ukupne površine oko 1,8 hektar, kao deo budućeg placa za fabriku čokolade "Beri Кalebo".

Između ostalog, odbornici su većinom glasova usvojili  i izmene odluke o grejanju preko "Novosadske toplane" kojima je grejna sezona produžena 15 dana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan