SKUPŠTINA SRBIJE: Ukinut povraćaj PDV na bebi opremu, roditeljima odsad naknada

SKUPŠTINA SRBIJE: Ukinut povraćaj PDV na bebi opremu, roditeljima odsad naknada

Osnovni cilj izmene zakona – ravnopravan i pravičan tretman svih roditelja.

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o poreza na dodatu vrednost (PDV) kojim se ukida pravo na povraćaj PDV zа kupоvinu hrаnе i оprеmе zа bеbе, ali tek nakon usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom kojim će biti predviđena јеdnоkrаtnа isplаtа naknade za kupоvinе оprеmе zа bеbе.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je ranije da će biti procenjena vrednost povraćaja PDV koji su roditelji zahtevali, i da će se na osnovu tog iznosa definisati nova nadoknada koju će porodice dobijati, a koja će biti dostupna svima.

Ona je navela i da zahtev za povraćaj PDV nisu podnosili svi roditelji, ali da će novim zakonom ipak svi dobiti tu novčanu naknadu. Novac se neće čekati kao što je to bila procedura do sada, već će roditelji novac dobiti odmah prilikom uplate roditeljskog dodatka.

Iz Vlade su naveli da je osnovni cilj izmene ravnopravan i pravičan tretman svih roditelja koji će na ovaj način ostvariti nadoknadu. Skupština je danas usvojila i izmene i dopuna zakona o uređenju sudova, o tržišnom kapitalu, o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode sahrane novi sad horoskopski znaci jkp lisje policija vremenska prognoza novi sad isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište betanija novorođenčad bebe raspored sahrana novi sad mup novi sad dnevni horoskop MUP horoskop novosađani protest javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje RHMZ matičar novi sad servisne informacije novi sad isključenja struje bez struje raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod