Skupština usvojila predlog: Formira se Komisija za istragu posledica NATO bombradovanja

Skupština usvojila predlog: Formira se Komisija za istragu posledica NATO bombradovanja

Skupština Srbije je sa 156 glasova "za" usvojila predlog Maje Gojković o formiranju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja. Niko nije bio protiv niti uzdržan, dok jedan poslanik nije glasao. Oštra polemika poslanika DS-a Balše Božovića i Maje Gojković o osnivanju Komisije.

Narodni poslanici su usvojili predlog o formiranju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu.

Za predlog predsednice parlamenta Maje Gojković, glasalo je 156 poslanika, niko nije bio protiv niti sa uzdržao od glasanja, dok jedan poslanik nije glasao.

Predsednik Komisije će biti poslanik SNS-a i predsednik Odbora za zdravlje Darko Laketić, a zadatak Komisije je da sagleda sve činjenice i okolnosti u vezi sa posledicama NATO bombardovanja 1999. godine, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Na prvoj konstitutivnoj sednici, Komisija je dužna da utvrdi metodologiju rada.

Predsednik Narodne skupštine na predlog Komisije može da angažuje naučne ili stručne institucije, kao i naučnike i stručnjake radi pomoći u radu Komisije.

Komisija ima obavezu da informiše Narodnu skupštinu periodično na šest meseci o svojim aktivnostima i dužna je do prvi preliminarni izveštaj sa predlogom mera podnese parlamentu do kraja 2020. godine.

Za sprovođenje ove odluke obezbeđena su sredstva u budžetu Srbije.

Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isidor Bajić dunav vremenska prognoza isključenja struje betanija havarija na vodovodu bez vode Zavod za transfuziju krvi Vojvodine "The Frajle" novi sad akcije dobrovoljnog davanja krvi elektrovojvodina detelinara Futog Kać štrand bebe udžbenici zdravlje novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija MUP Srbija novosađani koncert Petrovaradin MUP Srbije mup novi sad odbojka OK Vojvodina