Slana bara domaćin festivala "Teatar na dar"

Slana bara domaćin festivala "Teatar na dar"

Sve predstave prilagođene su najmlađoj publici...

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu "Teatar na dar", koji se u subotu i nedelju, 18. i 19. maja, održava u Sportskom centru "Slana bara".

Na festivalu učestvuje 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost festivala je legendarni Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem "Puž".


- Ovaj vikend je posvećen deci, njihovim osmesima, druženju, ali i dobrim predstavama i pesmama. Danas je Slana bara, a sa njom i Klisa i Vidovdansko naselje, centar kulture i stvralaštva za decu. Posebno me je oduševilo što je ovde sa nama Branko Kockica, junak mog detinjstva od kojeg i danas deca mogu mnogo da nauče.Uživajte, radujte se i družite i neka vas teatar usmeri na prave vrednosti – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Tokom dva dana publici će se, između ostalih, predstaviti Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore i Studio Željko Veseljko. Profesionalni glumci nastupaju u predstavama koje su u potpunosti prilagođene najmlađoj publici.

Manifestaciju organizuje Udruženje "Novosadski kutak" u saradnji sa Mesnom zajednicom Slana bara, a uz podršku Grada Novog Sada.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan