Slankamenac: Nema pomaka, pomerićemo blokadu na dva sata zbog građana

Slankamenac: Nema pomaka, pomerićemo blokadu na dva sata zbog građana

Mileta Slankamenac Bata iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije obratio se novinarima ispred Banovine.

On je pozvao poljoprivrednike da im se pridruže u što većem broju da bi što pre bili njihovi ispunjeni zahtevi i da bi mogli da se vrate svojim poslovima. 

Napomenuo je da je jedini zahtev koji je do sad ispunjen ukidanje zabrane izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda, a da će i dalje insistirati da sve dobiju "crno na belo".

Kazao je da je protest radikalizovan, ali da će u znak dobre volje što se bar neko pojavio pomeriti blokadu između 14 i 16 sati da bi građani mogli da se vrate s posla. Nakon toga će se vratiti, ali još uvek ne zna da li na iste tačke ili na neko drugo mesto.

FOTO: Poljoprivrednici blokirali deo Bulevara Mihajla Pupina

Odgovor iz Ministarstva poljoprivrede nije zadovoljavajući, blokada se nastavlja

Slankamenac je istakao da cena nafte od sutra za poljoprivrednike ne sme biti veća od 150 dinara po litri i da neće kalkulisati više akcizu i da preko te cene neće preći.

Oko  đubriva se, kaže "nisu ni pomerili". 

On pretpostavlja da će verovatno sutra nešto rešiti vezano za naftu pa će opet ovde ostati "pa ćemo tek onda rešavati đubrivo".

Mi kupujemo kradeno gorivo, mi kupujemo "na crno". Hoćemo da ga kupujemo legalno i da budemo normalni ljudi u normalnoj državi – istakao je Slankamenac.

Na pitanje novinara da li su odustali od razgovora s Aleksandrom Vučićem kazao je da nisu jer je on "jedina legitimna ličnost ovog momenta u Srbiji".

Naglasio je da se poljoprivrednici ne bave politkom i da im ne treba podrška nijedne političke stranke i pojedinaca,

Nemojte nam dolaziti, hvala vam – dodao je ovaj predstavnik paora i dodao da su se svih političara "nagledali" poslednih decenija i da "nema tu novih likova".


Podsećamo, zbog blokade poljoprivrednika, izmenjene su trase autobusa 3, 3A, 6, 9, 9A, 60, 61, 62, 63, 64 i 69.

GSP: Izmena trase autobusa zbog blokade Bulevara Mihajla Pupina

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lajem ja vetar nosi

  pre 53 dana i 20 sati

  Pametna država bi sponzorisala proizvodnju domaće cisterne od 1-2 tone i platu nekome da razvozi gorivo poljoprivrednicima. Sirotani ne mogu da kupe odjednom više od 3 rezeorvara, nemaju od čega. A država ih tera da i to malo jada potroše vozeći do pumpe, ugrožavajući i usporavajući saobraćaj.
  Poljoprivrednici su uspeli da prave domaće mini silose od metala, po istom principu bi za njih trebalo imati mini cisterne i rešen problem goriva.
  Ali, treba imati kupljenu diplomu i biti političar...

  Oceni komentar:
  1
  6