"SLATKIŠ ZA SLATKIŠA": U toku je humanitarna akcija za najugroženije mališane

"SLATKIŠ ZA SLATKIŠA": U toku je humanitarna akcija za najugroženije mališane

Građani su u mogućnosti još narednih pet dana da učestvuju u obezbeđivanju novogodišnjih paketića za mališane sa cerebralnom paralizom i decu Svratišta.

Dovoljno je da kontaktiraju volontere Udruženja građana "Novi Sad", koji će doći do njihovih domova kako bi preuzeli priloge. Humanitarna akcija nosi naziv "Slatkiš za slatkiša" i organizuje se redovno već nekoliko godina.

Prema rečima predsednika udruženja, Gorana Bajšanskog, predstoji period praznika kada nijedno dete ne bi smelo da ostane bez poklona. 

Novosađani mogu da doniraju slatkiše, slano, garderobu, školski pribor, ali i jastuke i ćebad. Mi ćemo lično doći na njihove adrese, dovoljno je da nas kontaktiraju preko društvenih mreža ili telefonom. Takođe, mogu svakim radnim danom od 17 do 20 sati da ostave paket na Trgu slobode kod organizatora manifestacije Zimzolend – objasnio je Bajšanski.


Cilj akcije je da se obezbedi sto paketića za Svratište za decu i omladinu i još osamdeset za najmlađe sa cerebralnom paralizom iz Južnobačkog okruga
koji se sa roditeljima okupljaju u Udruženju građana "Sunce".

 Ovo su teška vremena i mnogi žive u nemaštini. Zato ne želimo da najmlađi budu uskraćeni za radost koju treba da donesu praznici. Posebno je važno da deca koja su prepuštena ulici, bar na kratko osete da neko misli na njih. Negujući kulturu darivanja, ujedno oplemenjujemo sebe same jer niko ne zna šta ga u životu očekuje   rekao je Bajšanski. 

Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona udruženja 064 294 32 41. Oni koji hoće da uplate novac mogu to uraditi preko žiro računa 325-9500600051658-82

Kampanja traje do 15. decembra i mole se građani i društveno odgovorne kompanije da se priključe ovom plemenitom cilju.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan