Slavica Đukić Dejanović nudi psihološku pomoć građanima preko Vibera

Slavica Đukić Dejanović nudi psihološku pomoć građanima preko Vibera

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, od ponedeljka 30. marta 2020. godine, u vremenu od 21 do 22.30 sati, razgovaraće sa građanima Srbije i svojim savetima pomoći da prevaziđu probleme koje je izazvala novonastala situacija.

Kako navode na sajtu ministarstva, Viber broj na kome će ministarka razgovarati sa građanima je 064 8737 322.

Slavica Đukić Dejanović kaže za RTS da je veoma važno prepoznati kod sebe simptome anksioznosti koji mogu voditi i do panike.

Iako je i sama u izolaciji zbog godina starosti, ministarka je ponudila svim građanima svoju stručnu pomoć kako bi prevazišli situaciju u kojoj su se našli zbog pandemije korona virusa i istakla je da je potrebno zaštiti mentalno zdravlje u periodu kada su ugroženi životi.

Veoma je važno prepoznati kod sebe simptome anksioznosti koji mogu voditi i do panike. Bitno je prepoznati neke elemente depresivnosti, kako poremećaj sna može negativno uticati na mentalno funkcionisanje. Ovih dana su me mlade kolege lekari neretko pozivali telefonom i pitali kakve savete mogu da daju svima onima koji ih pozivaju na ove teme. Zbog toga sam se opredelila da preko Vajbera od 21 do 22.30 razgovaram sa svima onima koji će me pozvati – rekla je ministarka.

Detaljnije o tome s kakvim problemima se građani susreću ovih dana pročitajte OVDE

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović je završila osnovnu i srednju školu u Kragujevcu, a Medicinski fakultet, magistarske, doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Najveći deo svoje karijere provela je u Kragujevcu, kao redovni profesor, šef Katedre za psihijatriju i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu. Bila je najmlađa žena doktor medicinskih nauka u Šumadiji i osnivač je dnevne Psihijatrijske bolnice. Obavljala je funkciju direktora Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu u periodu od 1993. do 2000. godine, a od 2014. do 2016. godine bila je direktor Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu. Nosilac je priznanja Psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva, Povelje za doprinos zdravstvu grada Kragujevca, kao i Đurđevdanske nagrade, navodi se na sajtu Ministarstva.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Olaga nikolic

  pre 1562 dana i 21 sat

  Cestitam draga doktorka za podrsku. Zelim Vam zdravlje i snagu da biste mogli svojim znanjem nama da pomognete. Grlim Vas i pozdravljam. Dobro sam, radim ono sto mogu i lepo spavam. Cuvam se, cuvajte se.Srecno.

  Oceni komentar:
  1
  2