Sledeća mesta u vašem domu leglo su potencijalne zaraze

Sledeća mesta u vašem domu leglo su potencijalne zaraze

Kažu da je čistoća pola zdravlja. Zato vodite računa o redovnom održavanju higijene vlastitog doma. To će umnogome olakšati život vaših ukućana i zaštitiće ih od bolesti. Na koja mesta u kući naročito treba da obratite pažnju jer su potencijalna legla zaraze?

1. Radne površine u kuhinji

Na radnim površinama u kuhinji čistimo hranu i seckamo namirnice za pripremu obroka, ostavljamo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mesta mogu biti veoma prljava. Upravo zato trebalo bi da je počistimo i dezinfikujemo svakog dana. Pripazite samo da koristite sveži sunđer ili maramicu na različitim površinama kako biste izbegli širenje bakterija s jednog mesta na drugo.

2. Tuš kabina

Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka buđi u kupatilu jeste da je čistite svaki dan. Ovo se pogotovo odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.

3. Lavabo

Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na ivicama lavaboa. Verujte, tamo su iako ne možete da ih vidite golim okom. Da biste sprečili skupljanje prljavštine, bilo bi dobro da operete lavabo svakog dana, a tako ćete eliminisati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.

4. Prljavo posuđe

Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje posuđa i iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati posuđe neposredno nakon korišćenja i ne odlagati taj zadatak.

5. Kuhinjski pod

Ako ste kuvali, velika je verovatnoća da vam je ispao neki komadić hrane na pod oko šporeta. Brzinski pređite preko ovog područja odgovarajućim deterdžentom i tako smanjite mogućnost od privlačenja insekata u vaš dom

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • LORY

  pre 2130 dana i 12 sati

  Ma sigurno. Svaki dan generalno spremanje+posao+deca+fitnes ili šetnja da nam srce ne bi trokiralo+nema spavanja da bi sve postigli. Sutra na posao i posao obavi bez greške. Hahahaha

  Oceni komentar:
  0
  0