"SLIKA DRUŠTVA": Novosađani i dalje čekaju u redu za nove zdravstvene knjižice (FOTO)

"SLIKA DRUŠTVA": Novosađani i dalje čekaju u redu za nove zdravstvene knjižice (FOTO)

Proces izdavanja zdravstvenih knjižica, protegao se u nedogled baš kao i redovi građana koji svakog jutra čekaju ispred filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu.

Iako je izdavanje novih, elektronskih, zdravstvenih knjižica trebalo da bude završeno do juna, redovi ukazuju na to da još dosta Novosađana nema ovaj dokument.
 
Da bi zauzeli mesto u redu građani ispred filijale dolaze već oko pet sati ujutru. Neki ispred Socijalnog, kako kažu, dolaze i iz treće smene.
 
 
Pored šaltera koji primaju klijente radi izdavanja zdravstvenih knjižica, radi još nekoliko šaltera koji pružaju informacije građanima ili druge potrebne dokumente.
 
 - Već je postalo opšte poznato da je ovo haos, totalna dezorganizacija. Ljudi dolaze po pet-šest puta i stvarno bi trebalo nešto da se promeni. Imam utisak kao da je nekome cilj da ovo bude ovako. Ovo je slika društva, apsolutno preslikano bez ostatka, jedan na jedan – kaže za portal 021.rs jedan Novosađanin.
 
 
Građani se žale i da je ceo sistem izdavanja loš, te da na obične stvari moraju da čekaju mnogo. Međutim, redovi ispred filijale RFZO postala su jedna vrste konstante u Novom Sadu.
 
Ista slika se ponavlja mesecima unazad, a osim po toploti i hladnoći, Novosađani su neretko primorani da čekaju i po kiši.
 
 
Broj građana Novog Sada poslednjih decenija se znatno uvećao, ali i dalje postoji samo jedna filijala RFZO. Naznaka da će se to u skorijoj budućnosti promeniti – nema. 
Oceni vest:
3
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branka

  pre 2479 dana i 23 sata

  Koliko je sistem zakazao govori cinjenica da kartice za zaposlene posle preuzimanja moraju ponovo da se overe jer 6 meseci prodje. :(

  Oceni komentar:
  0
  2