Slobodan Arežina: Odluka o smenjivanju doneta po diktatu politike

Slobodan Arežina: Odluka o smenjivanju doneta po diktatu politike

Smenjeni direktor programa RTV kaže da mu je u Upravnom odboru rečeno da nemaju nikakvih zamerki na njegov rad i da smatra da je njegova smena politička.

Slobodan Arežina za Danas kao razloge svoje smene navodi političke pritiske, jer kako kaže, nijedno drugo razumno objašnjenje nije dobio.
 
- Zamolio sam predsednika Upravnog odbora da mi da razloge zbog čega je pokrenut proces smene. Pitao sam da li je bilo nekih grešaka i da li je koncept bio loš. On je rekao da nema primedbi na to, nego da je jedina ideja da se pokrene novi proces kreiranja programa. Zamolio sam ga još jedanput da mi kaže razloge za smenu, ali je odgovor bio isti. Meni je onda ostalo da zaključim da taj razlog nije iz sfere kojom sam se ja bavio, a to je direktor programa, izjavio je Arežina.
 
On je naveo i da su u saopštenju Upravnog odbora kao razlozi smene istaknuti niska gledanosti i to što nije napravljen plan emitovanja programa.
 
- To nema veze sa mnom jer sam napravio programski koncept za 2016. i šemu za svih sedam platformi koje imamo. To su usvojili programski savet i prethodni Upravni odbor sa velikim pohvalama. Dakle, pošto nije naveden nijedan objektivan razlog, onda zaključujem da je reč o političkom pritisku. Taj pritisak vrši onaj ko ima moć i ja sada mogu do poslednjeg detalja da crtam kako ide ta linija odlučivanja, jer imam vrlo osnovane razloge za pretpostavke, ali nemam nijedan dokaz i ne želim da se bavim tom vrstom spekulacija. Zna se gde je izvor moći, sigurno se u moju smenu nije umešala neka NVO. Odluka je doneta po diktatu politike, zaključio je Arežina.
 
Više o smeni Slobodana Arežine pročitajte OVDE
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan