Slobodan Arežina ponovo tužio RTV

Slobodan Arežina ponovo tužio RTV

Nakon tužbe kojom osporava odluke generalnog direktora RTV o postojanju dva direktora programa RTV, Arežina sada od suda traži i poništavanje odluke Upravnog odbora RTV o njegovom razrešenju, drugom po redu u protekle dve godine.

- Nalazim se u identičnoj poziciji kao 2016. godine – izjavio je za portal Cenzolovka Slobodan Arežina, dvostruko bivši direktor programa RTV, nakon što je juče podneo novu tužbu, drugu u mesec dana, protiv, i dalje, svoje matične kuće.

Novom tužbom Arežina traži od Osnovnog suda u Novom Sadu poništavanje više akata – odluke Upravnog odbora RTV od 29. januara 2018. o njegovoj smeni, rešenja generalnog direktora kojim se Arežina proglašava viškom zaposlenih, te aneksa ugovora o radu.

- Dokazaću da je moja druga smena s mesta direktora programa RTV nezakonita baš kao i ona iz 2016. godine, a kao dokaz priložiću dve sudske presude koje to nedvosmisleno potvrđuju – naveo je Arežina.

Arežina je smenjen s mesta programskog direktora RTV-a, tek što se, nakon odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, vratio na posao. Pravna služba RTV zatim ga je zvala da potpiše "aneks Ugovora o radu", koji mu je otkazan pre toga, a kojim ga raspoređuju na mesto "menadžera projekata" i to po odluci Upravnog odbora te medijske kuće.

RTV BLIŽA KAFKI: Na adresu naše redakcije stiglo je i otvoreno pismo koje je članovima Upravnog odbora Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine ─ uputio predsednik Odbora za Vojvodinu i član predsedništva Pokreta slobodnih građana Nebojša Milenković. U pismu se, između ostalog, čelnicima RTV-a poručuje i sledeće: "Oslobađanjem RTV-a od vlastitih urednika i novinara ─ jedino što ste uspeli je da je oslobodite i od gledalaca. Gledanost, uticaj i poverenje u RTV danas su na istorijskom minimumu. Predstavnici sindikata svedoče da javnim servisom caruje mobing. Nepoštovanje sudskih odluka od strane aktuelnog direktora u slučaju Arežina ozbiljno je kršenje zakonitosti". Pismo u celosti možete pročitati OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan