Slobodan Arežina ponovo tužio RTV

Slobodan Arežina ponovo tužio RTV

Nakon tužbe kojom osporava odluke generalnog direktora RTV o postojanju dva direktora programa RTV, Arežina sada od suda traži i poništavanje odluke Upravnog odbora RTV o njegovom razrešenju, drugom po redu u protekle dve godine.

- Nalazim se u identičnoj poziciji kao 2016. godine – izjavio je za portal Cenzolovka Slobodan Arežina, dvostruko bivši direktor programa RTV, nakon što je juče podneo novu tužbu, drugu u mesec dana, protiv, i dalje, svoje matične kuće.

Novom tužbom Arežina traži od Osnovnog suda u Novom Sadu poništavanje više akata – odluke Upravnog odbora RTV od 29. januara 2018. o njegovoj smeni, rešenja generalnog direktora kojim se Arežina proglašava viškom zaposlenih, te aneksa ugovora o radu.

- Dokazaću da je moja druga smena s mesta direktora programa RTV nezakonita baš kao i ona iz 2016. godine, a kao dokaz priložiću dve sudske presude koje to nedvosmisleno potvrđuju – naveo je Arežina.

Arežina je smenjen s mesta programskog direktora RTV-a, tek što se, nakon odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, vratio na posao. Pravna služba RTV zatim ga je zvala da potpiše "aneks Ugovora o radu", koji mu je otkazan pre toga, a kojim ga raspoređuju na mesto "menadžera projekata" i to po odluci Upravnog odbora te medijske kuće.

RTV BLIŽA KAFKI: Na adresu naše redakcije stiglo je i otvoreno pismo koje je članovima Upravnog odbora Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine ─ uputio predsednik Odbora za Vojvodinu i član predsedništva Pokreta slobodnih građana Nebojša Milenković. U pismu se, između ostalog, čelnicima RTV-a poručuje i sledeće: "Oslobađanjem RTV-a od vlastitih urednika i novinara ─ jedino što ste uspeli je da je oslobodite i od gledalaca. Gledanost, uticaj i poverenje u RTV danas su na istorijskom minimumu. Predstavnici sindikata svedoče da javnim servisom caruje mobing. Nepoštovanje sudskih odluka od strane aktuelnog direktora u slučaju Arežina ozbiljno je kršenje zakonitosti". Pismo u celosti možete pročitati OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novorođenčad sahrane sahrane novi sad hrana servisne informacije gradsko groblje almaško groblje raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens havarija na vodovodu elektrovojvodina Isključenje struje bebe isključenja struje radosne vesti lisje Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 betanija bez struje novosadsko porodilište OK Vojvodina Daško i Mlađa Fruška gora groblje epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija bez vode