Slobodan parking je retka životinjka i zato se mora čuvati!

Slobodan parking je retka životinjka i zato se mora čuvati!

Crvena, plava ili bela parking zona? Ne više. Od skoro je bojama naše zastave dodata i "bezbojna zona" parkiranja koju Parking servis nije uočio zbog čega se u ovim delovima grada naplata još uvek ne vrši, mada su stanari osmislili sopstveni sistem "tarifiranja". 

 

Pronalazak slobodnog parking mesta u Novom Sadu srazmeran je ishodu svih ostalih, dobro poznatih NS priča:

a) pronalazak momka/devojke;

b) pronalazak ukradenog bajsa;

c) pronalazak posla.

Ovi pronalasci godinama bacaju senku na istorijske pronalaske neke tamo naizmenične struje, parne mašine ili antibiotika. Ograničen broj slobodnih parking mesta u većini NS kvartova dovodi do komšijskih sukoba i narušavanja međuljudskih odnosa zbog čega su se neki dosetili da „svoje“ mesto na nesvakidašnji način rezervišu.

Obeležavanje teritorije u životinjskom svetu služi kao neverbalna poruka upućena drugim životinjama o svom prisustvu. Razuman čovek je ponudio daleko praktičnije rešenje koje čak ni ne ostavlja neprijatan miris. Predstavljamo vam izum 2015. godine:

Ovaj pronalazak svedoči pre svega o razumevanju koncepta reciklaže, a zatim i naučenom ponašanju i iskustvu koje smo stekli višedecenijskim životom u Srbiji – nikad ne znaš kad će nestati voda i treba uvek biti spreman.

Ukoliko i u vašem okruženju uočite ovakve ili slične pojave – ne oklevajte, pošaljite nam fotke u Facebook inbox ili na mejl  i rado ćemo ih objaviti.

A sada se vratimo pronalasku vatre i pisma.

Piše: Cveta Majtanović

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan