Šlomo Minc i Vojvođanski simfoničari 30. novembra u Sinagogi

Šlomo Minc i Vojvođanski simfoničari 30. novembra u Sinagogi

Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu nastupajući sa najvećim umetnicima međunarodne umetničke scene. Dan nakon koncerta u Beogradu, zakazanog za 29. novembar, jedan od najslavnijih violinista današnjice, Šlomo Minc i "simfoničari", isti program predstavljaju 30. novembra i u Novom Sadu u Sinagogi. Orkestar će voditi Leopold Hager, istaknuti austrijski umetnik bogate karijere, koja obiluje brojnim saradnjama sa svetski priznatim orkestrima i solistima.

Kada je počinjao da uči violinu govorili su da je "čudo od deteta", a danas nakon pet decenija duge i impresivne karijere, važi za jednog od najvećih virtuoza današnjice!

Šlomo Minc važi za jednog od najboljih violinista našeg doba. Takvu reputaciju stekao je zbog svoje izrazite muzikalnosti, besprekorne tehnike i stilske šarolikosti. Studirao je kod Ilone Feher i Doroti Dilej. Njegov mentor je bio slavni Isak Štern, pa ga svetska javnost priznaje i kao jedinog pravog Šternovog naslednika. Šlomo Minc svirao je sa najvećim muzičarima i najboljim svetskim orkestrima, kao što su, između ostalih i Mstislav Rostropovič, Pinkas Cukerman, Jicak Perlman, Zubin Mehta, Klaudio Abado, Karlo Marija Đulini, Rikardo Muti, Jurij Temirkanov, Ida Hendel, Berlinska i Bečka filharmonija i orkestri Čikaga, Filadelfije, Los Anđelesa i Njujorka.

S osamnaest godina Minc počinje da nastupa i kao dirigent. Pod njegovom palicom svirali su izvanredni orkestri među kojima su Kraljevska filharmonija iz Londona, Simfonijski orkestar NHK iz Japana i Izraelska filharmonija.

Proslavljeni violinista bio je član žirija na najprestižnijim svetskim takmičenjima muzičara poput "Čajkovski" u Moskvi i "Kraljica Elizabeta" u Briselu. Dobitnik je brojnih zavidnih priznanja nagrada: Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award i Cremona Music Award.

Program: A. Dvoržak: Koncert za violinu i orkestar u a-molu, op. 53 J. Brams: Simfonija br.2 u D-duru, op. 73

Koncert se realizuje u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada i uz podršku Ambasade Izraela u Beogradu.

Ulaznica za koncert mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452- 344) radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. On-line rezervacije i uplata na račun preko sajta Muzičke omladine Novog Sada.

Cene karata: 1.200 dinara parter sredina i galerija, 1.000 parter sa strane Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50 odsto na redovne cene ulaznica.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan