SLOVENIJA: Dnevni rast obolelih u silaznoj putanji, brine porast broja umrlih

SLOVENIJA: Dnevni rast obolelih u silaznoj putanji, brine porast broja umrlih

Broj obolelih od korona virusa u Sloveniji u utorak se povećao za 36, pa ih je ukupno 1.091, što potvrđuje da dnevni rast obolelih nastavlja da pada, ali brine porast broja umrlih, saopštila je slovenačka vlada.

Novi podaci potvrđuju da je reč je o nastavku trenda pada novoobolelih, ali vladu zabrinjava što se broj teško obolelih na odeljenjima intenzivne nege ne smanjuje, a u porastu je i broj umrlih, prenosi Hina.

U utorak je umrlo još četvoro obolelih od Kovida-19, pa je sada ukupno 40 preminulih. Hospitalizovano je 111 ljudi, od čega je 35 na intenzivnoj nezi, što je najviše do sada.

Kako je na konferenciji za medije upozorio portparol vlade zadužen za krizu Jelko Kacin, poslednjih dana kritično raste broj smeštenih na intenzivnoj nezi. Najkritičnije stanje vezano uz korona virus je i dalje u domovima za starije osobe, odakle dolazi svaki peti oboleli i velika većina do sada umrlih.

Uprkos velikim naporima, epidemija u domovima se nastavlja. Zbog trenda smanjivanja broja zaraženih virusom kod onih koji su testirani, vlada za kraj uskršnjih praznika najavljuje neka ublažavanja dosadašnjih zabrana, posebno onih u saobraćaju i kretanju ljudi, ali i otvaranje nekih preduzeća koja su zbog epidemije zatvorena.

Sve to zavisi od pridržavanja važećih restrikcija, kako se krivulja epidemije ne bi okrenula prema ranijem porastu. Osim toga, vlada i u sredu raspravlja o načinu kontrole onih kojima je testiranjem otkriven virus, ali su pušteni kućama u samoizolaciju koju treba kontrolisati jer su potencijalni uzročnici novih zaraza.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan