SLUČAJ "DOSITEJEVA 11":  Ni nakon šest meseci ne nazire se rešenje

SLUČAJ "DOSITEJEVA 11": Ni nakon šest meseci ne nazire se rešenje

"Astra plan", investitor odgovoran za rušenje zida na stambenoj zgradi u Dositejevoj 11 u Novom Sadu u avgustu prošle godine, sazvao je konferenciju za štampu kako bi uputio kritiku oštećenim stanarima zbog pasivnosti. Oni su, kažu, voljni da problem reše, ali nikako ne mogu da dobiju saglasnost stanara.

Dao podsetimo, na adresi Dositejeva 11 najpre je pao zid zbog radova na susednoj parceli, a nakon što su se ljudi iselili iz svojih stanova zgrada je nastavila da se urušava. Pod teretom snega, pre par meseci pao je i krov. Investitor odgovoran za rušenje, voljan je, kaže, da reši problem, ali među stanarima ne nailazi na podršku.

– Jedini uslov koji je investitor postavio jeste da se stanari sa tim saglase i da se pristupi zajedničkom rešavanju problema. U šest meseci nismo daleko dogurali, odnosno mogu slobodno da kažem da se nismo pomerili sa mrtve tačke – zaključuje Strahinja Selaković, advokat "Astra plana", a prenosi N1.

Kao razlog navodi zahteve stanara i njihovih advokata koji su, kaže, samo prolongirali stvari. Dodaje da izuzev zahteva za plaćanje stanarine za šest meseci unapred, ništa drugo konkretno nisu dobili, a slali su im dopise, građevinski projekat za novi objekat i drugo.

Tvrdnju da oni ranije nisu odgovarali na pozive stanara, odbacuju.

– Mi smo njima dostupni bili. Bili su pravni zastupnici naši, ja sam im bio dostupan. Znači, dan danas smo im otvoreni za saradnju – kaže Milorad Živković iz Astra plana.

Plan investitora je da sruši ovaj objekat i na tom mestu, u istoj kvadraturi, izgradi novi. Odgovarajući na novinarska pitanja, Živković je rekao da bi to radila ista ona firma koja je do ovog problema u avgustu i dovela.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan