SLUČAJ "KANAL 9": Maja Pavlović od ponedeljka ponovo štrajkuje glađu

SLUČAJ "KANAL 9": Maja Pavlović od ponedeljka ponovo štrajkuje glađu

Vlasnica novosadskog "Kanala 9" obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da će u ponedeljak, 12. avgusta, po treći put, započeti štrajk glađu ukoliko problemi njene televizije ne budu rešeni.

Maja Pavlović je UNS-u navela da nakon tri meseca od sastanka s premijerkom Anom Brnabić, kada je prekinula tronedeljni štrajk, niti jedan od njenih preostalih zahteva nije ispunjen.

– I dalje smo šikanirani na konkursima na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou (ove godine smo podržani sa tri puta manje sredstva nego predhodnih) – navela je Pavlović i dodala da niti jedno javno preduzeće u Novom Sadu koje je "Kanalu 9" otkazalo ugovor, neće da ga obnovi.

Podsetimo, Maja Pavlović štrajkovala je glađu maja prošle i ove godine.

Prošle godine štrajk je završen nakon što je Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" (ETV) uključilo signal Kanala 9, koji je prethodno isključen zbog duga prema ovom preduzeću.

Pavlović je ove godine iznela deset zahteva i tražila da četiri budu ispunjena kako bi prekinula štrajk glađu. Štrajk je prekinut posle javnog sastanka sa premijerkom. Brnabić je tada rekla da će dati sve od sebe da pomogne Maji Pavlović, ali da sve treba da bude u skladu sa zakonom.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 1329 dana i 6 sati

  Tako to rade kod nas. Prvo izmisle zakone kako bi mogli da ti uzimaju pare a onda kada se bunis kazu ali ti dugujes, krsis zakon, ne moze ti se pomoci...

  Oceni komentar:
  0
  0