Slučaj penzionisanog lekara iz Novog Sada ponovo pred sudom

Slučaj penzionisanog lekara iz Novog Sada ponovo pred sudom

Apelacioni sud vratio je predmet novosadskog doktora osuđenog za obljubu na ponovno suđenje.

O slučaju lekara sudske medicine Š. T. (66) iz Novog Sada, osuđenog za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice, ponovo će se raspravljati u sudnici Višeg suda, saznaju "Večernje novosti".

Prema onome što je naložio Apelacioni sud, potrebno je da se sasluša devojčica, i to će, kako pišu "Novosti" biti učinjeno 22. novembra, a ona će izjavu dati iz skrin-sobe, namenjene za osetljive svedoke. Ona je, inače, već ranije davala iskaze u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.

Podsećamo, ovaj penzionisani doktor sudske medicine je u junu, u Višem sudu u Novom Sadu, prvostepenom presudom bio osuđen na sedam godina zatvora, jer je, kako je tada obrazložila sudija Ivana Josifović, proglašen krivim zbog toga što je u periodu od marta 2018. do februara 2020, izvršio produženo krivično delo pokušaj obljube sa maloletnicom, inače rođenom 2008. godine.

Onome što joj se dešavalo, devojčica je pisala u svom dnevniku, u kojem je, između ostalog, napisala da "ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac". U jednoj od prostorija novosadske osnovne škole, koju devojčica pohađa, slučajno ga je pronašla drugarica koja je iz radoznalosti pročitala nekoliko strana, i tako se sve otkrilo.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan