Službenica Policijske uprave u Novom Sadu među uhapšenima zbog korupcije

Službenica Policijske uprave u Novom Sadu među uhapšenima zbog korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su tri osobe, dok su protiv još jedne podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela.

Policija je uhapsila J. P. (1980), policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanina N. B. (1978) i crnogorskog državljanina M. V. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Protiv policijske službenice Z. D. (1965) podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je policijska službenica J. P., na zahtev N. B. izvršila proveru u sistemu MUP Republike Srbije o postojanju biometrijskih dokumenata na ime Miloš Begović. Nakon što ga je J. P. obavestila da dokumenta na navedeno ime ne postoje, N. B. je, sa ciljem krađe identiteta, na ime Miloš Begović pribavio falsifikovani ugovor o kupoprodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana.

Osumnjičena J. P. je, kako se sumnja, pitala koleginicu Z. D. da li na osnovu te dokumentacije može da primi zahtev za izdavanje ličnih dokumenata, što je ona potvrdila. N. B. je obećao J. P. da će joj, za tu uslugu dati 1.500 evra, po izdavanju ličnih dokumenata.

Nakon dogovora, osumnjičeni crnogorski državljanin 6. juna podnosi falsifikovanu dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu osumnjičena Z. D. izdaje ličnu kartu, 8. juna, sa fotografijom M. V., a na ime Miloša Begovića i zaprima zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu izdaje 11. juna 2019. godine.

Policija je osumnjičenim J. P., N. B. i M. V. odredila zadržavanje do 48 časova i oni će nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je protiv Z. D. podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Oceni vest:
8
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neko

  pre 1722 dana i 10 sati

  Konacno.da i njima stane neko na rep a ne da neduzne prostitutke stradaju uzmu im jadnicama pare i sve jos dobiju kaznu 100hiljada!!!I rok 1 sat da se snadju dobiju telefone ili monentalno ćuza!!!!

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Milan

  pre 1720 dana i 14 sati

  pa ne moze toliko para da se uzme, a da se ne podeli sa nadredjenima.
  za takvo nepostovanje hijerahije se pada

  Oceni komentar:
  0
  1