Smanjena vidljivost i otežan saobraćaj, na Batrovcima kilometarska kolona

Smanjena vidljivost i otežan saobraćaj, na Batrovcima kilometarska kolona

Na teretnim terminalima se na GP "Batrovci", na izlazu iz Srbije odnasno, na ulazu u Hrvatsku, čeka višestano u proseku oko 13 sati, a kolone teretnih vozila su duge više kilometara, saopštio je večeras Auto moto savez Srbije.

Na prelazu "Šid" ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata. Na prelazu "Kelebija" sa Mađarskom se na teretnim terminalima na izlazu iz naše zemlje odnosno, na ulazu u Mađarsku, čeka višestano i dugo u proseku oko 240 minuta, prenosi "Blic".

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije na našim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, navodi AMSS.

Slab do umeren sneg pada na području Niša, Leskovca, Kuršumlije, Negotina i S. Palanke zbog čega se saobraćaj na ovim područjima odvija usporeno i otežano.

Snega na kolovozu ima na autoputevima i putevima I prioriteta ono što ostane ispod čistača do mestimično do pet, a u planinskim predelima i do 10 centimetara, navodi AMSS.

Zbog snega koji je tokom dana padao i jakog vetra koji je stvarao snežne nanose na području Pirota i Dimitrovgrada saobraćaj se otežano odvija, a slično je i na svim putevima u timočkoj i negotinskoj krajini gde jak vetar dodatno stvara veće probleme vozačima, ali i putarima koji neprekidno intervenišu i koriste sva raspoliživa sredstva kako bi održali prohodnim pojedine putne pravce, prenosi "Blic".

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan, na kojem su mogući povremeni prekidi, dok je zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac-Soko Banja preko Rtnja zatvoren. Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe su prohodni, ali je zbog vejavice i jakog vetra vidljivost smanjena, a saobraćaj dodatno usporen i otežan.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače na putevi I i II prioriteta očekuje sneg na kolovozu kojeg mestimično ima do pet centimetara.

Na putevima u ovom području vozače očekuju zimski uslovi vožnje sa snegom na kolovozu što u ugaženom ili raskvašenom stanju zbog čega je saobraćaj i na ovim putevima usporen i otežana sa mogućim kraćim prekidima ili zastojima koje ovakvo vreme donose, a zbog kojeg se ne preporučuje kretanje u ovim područjima bez preke potrebe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan