SMANJI BRZINU: Policija u sredu sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja

SMANJI BRZINU: Policija u sredu sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja

U sredu, 21. septembra, uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, u kojoj će biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

PROJEKAT EDWARD: Međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula je projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death – Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama). Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja (European Mobility Week) koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem  da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama. Projekat EDWARD podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Isključenje struje raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad promenada #1od5miliona jkp novosadska toplana novi sad gradsko groblje ishrana Novo naselje jkp lisje RHMZ novosađani sahrane betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad protest isključenje vode namirnice bez struje isključenja struje elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija bebe